Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Slik flytter du ditt innhold til nye Kostholdsplanleggeren

Høsten 2022 flyttes Kostholdsplanleggeren fra Mattilsynet til Helsedirektoratet. Vi hjelper deg som ønsker flytte innhold fra gammel over til nye Kostholdsplanleggeren.

Innhold i gamle Kostholdsplanleggeren flyttes ikke automatisk over til ny løsning. 

Nye brukere logger inn i nye Kostholdsplanleggeren med Feide eller ID-porten. Brukere som har innhold i den gamle løsningen og som de ønsker å ta med videre, får hjelp til det.

Mattilsynet kontakter brukerne

Mattilsynet vil kontakte brukere som har flere enn to ukesmenyer og tilbyd dem hjelp til å flytte sitt innhold over fra gamle til nye Kostholdsplaneleggeren. Det er ikke vanskelig.

Hvis du har innhold i den gamle løsningen, men ikke ønsker å ta det med over i ny løsning, trenger du ikke å foreta deg noe.

Fristen for å flytte innhold er 1. desember 2022

Fristen for å flytte innhold fra gamle til nye Kostholdsplanleggeren er 1. desember 2022. Profiler i den gamle Kostholdsplanleggeren vil bli slettet når Mattilsynet skrur av sin løsning i 2023.

Lenke for å starte overføring

I e-posten fra Mattilsynet vil det stå en lenke, som man klikker på for å starte å overføre innhold til nye Kostholdsplanleggeren.

Dette skjer når du klikker på lenken:

  • Du blir bedt om å logge inn nye Kostholdsplanleggeren med Feide eller ID-porten og akseptere at importen starter. Skoleelever og studenter logger seg inn med Feide.
  • I nye Kostholdsplanleggeren blir det ikke lenger innlogging med Facebook, Google og e-post, kun Feide og ID-porten.
  • Hvis du klikker på avbryt vil det ikke skje noe, og du kan starte overføring av innhold på et senere tidspunkt. Du kan bare overføre innhold fra gamle til nye Kostholdsplanleggeren en gang. Dette er for å unngå at det blir rot i systemet.
  • Etter at du har klikket akseptert, vil systemet automatisk koble seg til databasen i gamle Kostholdsplanleggeren og hente ut og flytte over dine menyer, matvarer, matretter og næringsstoffer til nye Kostholdsplanleggeren.
  • Overføringen skjer i bakgrunn, og mens overføringen foregår, kan du jobbe i nye løsningen, hvis du ønsker det.
  • Skulle overføringen feile av en eller annen grunn, vil den avbrytes og ingen ting vil bli med i nye løsningen. Du vil da få mulighet til å starte overføringen på nytt
  • Helsedirektoratet vil i overføringsprosessen få din e-post inn i nye Kostholdsplanleggeren, men den blir ikke lagret.

Spørsmål

Har du spørsmål eller trenger hjelp? Ta kontakt med oss på e-post kostholdsplanleggeren@helsedir.no.

Helsedirektoratet vil gjør sitt ytterste for å bidra til at alle brukere av gammel løsning, og som ønsker å gå over på ny løsning, får beskjed og kan flytte sitt innhold i løpet av 2022.

Først publisert: 17.08.2022 Sist faglig oppdatert: 15.09.2022 Se tidligere versjoner