Vegetar- og vegankost - ekspertuttalelse fra Nasjonalt råd for ernæring
Publisert: 27. september 2021
![Illustrasjonsbilde: Ulike matvarer](https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/vegetar-og-vegankost-ekspertuttalelse-fra-nasjonalt-rad-for-ernaering/_/image/a7c088ec-b225-4f16-87c6-182a7287fc5f:592809cdc05d5e63b9d64b4384e43dc22a45a7a4/width-1200/vegansk%20mat.jpg)
Innhold
-
Kapittel i Innledning
-
Kapittel 1 Hva er vegetar- og vegankost?
-
Kapittel 2 Hva slags kosttilskudd bør voksne med et vegetarisk eller vegansk kosthold ta?
-
Kapittel 3 Hva slags kosttilskudd bør gis til spedbarn og barn som har et vegetarisk eller vegansk kosthold?
-
Kapittel 4 Kan tang og tare brukes som kilde til jod i kosten?
-
Kapittel 5 Trenger personer med et vegetarisk eller vegansk kosthold tilskudd av omega-3-fettsyrer?
-
Kapittel 6 Hvordan sette sammen et næringsrikt vegetarisk eller vegansk kosthold?
-
Kapittel 7 Er det nødvendig å kombinere ulike matvaregrupper for å dekke proteinbehovet ved et vegansk kosthold?
-
Kapittel 8 Hva er helseeffekten av vegetarisk eller vegansk kosthold?
-
Kapittel 9 Er plantebaserte burgere og pølser sunnere enn burgere og pølser av kjøtt?
-
Kapittel 10 Hvilke plantedrikker bør du velge?
-
Kapittel 11 Om ekspertuttalelsen
-
Kapittel 12 Vedlegg
![Nasjonalt råd for ernæring](https://www.helsedirektoratet.no/rapporter/vegetar-og-vegankost-ekspertuttalelse-fra-nasjonalt-rad-for-ernaering/_/image/756f5ec6-f0a6-4e51-abfd-377a986409c1:3cf02a9766b791fd2991a45df634083fa374b9ff/width-100;height-50/nasjonalt-rad-for-ernaering.png)
Rapporten er utarbeidet av Nasjonalt råd for ernæring på oppdrag fra Helsedirektoratet.