Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Besøksstatistikk og informasjonskapsler

Helsedirektoratet er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av helsedirektoratet.no. Norsk Helsenett (NHN) er Helfos databehandler, og er leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet.

Nettstatistikk 

Helsedirektoratet.no lagrer trafikk/besøksstatistikk for nettstedet. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettstedet blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres, er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres, brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles. Løsningen for besøksstatistikk anonymiserer brukerens IP-adresse.

Besøksstatistikken er tilgjengelig for redaksjonen til helsedirektorateto.no og teknisk driftspersonell.

Hvis du likevel ikke ønsker at helsedirektoratet.no skal samle inn anonyme data basert på ditt besøk, kan du melde deg av denne innsamlingen via Googles avmeldingstjeneste.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. De aller fleste nettsider benytter slike informasjonskapsler.

Helsedirektoratet.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er, og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Her er en liste over informasjonskapslene som benyttes på helsedirektoratet.no:

Navn på info.kapselBenyttes avVarighetBeskrivelse
SearchSessionSharePointSesjonMicrosoft Sharepoint informasjonskapsel for internt bruk.
WSS_FullScreenModeSharePointSesjonBrukes av Sharepoint til å lagre hvis en side vises i fullskjermsmodus.
_ga (2)Google Universal Analytics og Hotjar2 årBrukes av Universal Analytics for å skille mellom brukere.
gat_UA-5789131-1Google Universal Analytics10 minutterBrukes for å strupe antall forespørsler, begrense innsamling av av data på høyt trafikkerte områder.
_gat_systemGoogle Universal Analytics 1 minuttBrukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden. 
_gidGoogle Universal Analytics Ett døgnBrukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden.
_hjIncludedInSampleHotjarSesjonBrukes av Hotjar for å se om en besøkende er inkludert i utvalget som brukes til å generere uttrekk. ​
nmstatSiteimprove9 månederSiteimprove Analytics-informasjonskapselen inneholder en tilfeldig generert ID som brukes til å gjenkjenne nettleseren når en besøkende leser en side. Denne inneholder ingen personlige opplysninger og brukes bare til webanalyse.
siteimprovesesSiteimproveSesjonBrukes til å spore hvilke sider en besøkende ser på under et besøk på nettstedet.
__cfduidSiteimproveEtt årBrukes for å identifisere pålitelig nettrafikk. Kapslen er levert av CloudFlare-tjenesten. Den bruker ikke noen bruker-id i webapplikasjonen, og  lagrer heller ingen personidentifiserbar informasjon.
_gcl_auHotJar3 månederBrukes av Google AdSense for å teste ut annonseringseffektivitet på tvers av nettsteder som bruker deres tjenester.

Søk

Helsedirektoratet lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter ved søk på nettstedet.

Formålet med dette er å øke brukervennligheten på nettstedet. Bruksmønsteret for søk lagres anonymt. Søkeordene lagres og kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adressene. 

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Verktøy for digitale spørreundersøkelser på helsedirektoratet.no

Fant du det du lette etter?

Nederst i noen av artiklene på nettstedet finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding om du fant informasjonen du lette etter, eller ikke. Vi bruker tilbakemeldingen til å forbedre innholdet på nettstedet. Bruker du denne funksjonen, lagres din tilbakemelding og tidspunktet du sendte den inn anonymt i vår database.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern.

Andre digitale spørreundersøkelser

Helsedirektoratet bruker Uxtweak (uxtweak.com) og Skyra (skyra.no) for å lage digitale spørreundersøkelser der vi spør om bruken av nettstedet, innspill til skisser og ny funksjonalitet. Undersøkelsene er i utgangspunktet anonyme. Vi kan gjennom Skyra be om kontaktinformasjon til de som svarer for videre undersøkelser. Disse opplysningene vil da ikke være tilgjengelige for alle, og vil slettes etter kort tid. 

Først publisert: 30.04.2019 Siste faglige endring: 02.05.2019 Se tidligere versjoner