Ekspertuttalelse om fett
Publisert: 17. februar 2021
Innhold
-
Kapittel 1
Trenger vi fett, og hvor mye av dette bør eventuelt være mettet?
-
Kapittel 2
Hvorfor anbefaler ikke Helsedirektoratet kokosfett?
-
Kapittel 3
Hvorfor anbefaler ikke Helsedirektoratet helmelk til barn?
-
Kapittel 4
Hvilke planteoljer er sunnest?
-
Kapittel 5
Hva er sunnest, meierismør eller plantemargarin?
-
Kapittel 6
Hva er forskjellen på omega-3 og omega-6?
-
Kapittel 7
Hva er forskjellen på mettet og umettet fett?
-
Kapittel 8
Hva er egentlig forskjellen på vanlig og extra virgin olivenolje?
-
Kapittel 9
Er plantefett alltid bedre enn animalsk fett, uansett matvare/kilde til mettet fett?
-
Kapittel 10
Er plantebaserte alternativer til fete meieriprodukter (f.eks. ost og fløte) sunnere enn de originale meieriproduktene?
-
Kapittel 11
Er ost og meieriprodukter sunt, til tross for innholdet av mettet fett?
-
Kapittel 12
Er mettet fett i seg selv farlig?
-
Kapittel 13
Bør man velge en diett med meget lavt, eller meget høyt innhold av fett, for mest effektiv vektreduksjon?
-
Kapittel 14
Bør alt jeg spiser være lettprodukter?
-
Kapittel 15
Blir umettet fett omdannet til transfett ved steking?
-
Kapittel 16
Om ekspertuttalelsen
-
Kapittel 17
Referanser
Rapporten er utarbeidet av Nasjonalt råd for ernæring på oppdrag fra Helsedirektoratet.