Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Kostholdsplanleggeren flyttes til Helsedirektoratet

Høsten 2022 flyttes Kostholdsplanleggeren fra Mattilsynet til Helsedirektoratet. Den tekniske løsningen til dagens kostholdsplanlegger er gammel. Derfor bygger Helsedirektoratet løsningen på nytt.

Kostholdsplanleggeren.no er et gratis verktøy fra Helsedirektoratet som hjelper deg med å sette sammen et sunt kosthold basert på de norske kostrådene.

Høsten 2022 flyttes Kostholdsplanleggeren fra Mattilsynet til Helsedirektoratet.

Kostholdsplanleggeren vil når den flyttes til Helsedirektoratet bli teknisk mer robust og etter hvert få bedre funksjonalitet.

I nye Kostholdsplanleggeren blir det pålogging med Feide (som nå), og ID-porten. Facebook og Google vil ikke lenger kunne brukes. Brukerne som har logget seg på med disse vil måtte gå over til Feide eller ID-porten.

Innhold i gamle Kostholdsplanleggeren flyttes ikke automatisk over til ny løsning. Brukere som ønsker å ta med seg menyene sine videre må opprette profil i ny løsning med Feide eller ID-porten og flytte innhold over.

Brukere med mange ukesmenyer vil bli kontaktet av Mattilsynet og få hjelp til å flytte sitt innhold.

Slik flytter du menyer fra gammel til nye Kostholdsplanleggeren

Brukere som har flere enn to ukesmenyer blir kontaktet av Mattilsynet for hjelp til å flytte sitt innhold. Det er ikke vanskelig. Hvis du har innhold i den gamle løsningen, men ikke ønsker å ta det med over i ny løsning, trenger du ikke å foreta deg noe. Les mer: Slik flytter du dine menyer fra gammel til ny kostholdsplanlegger

Ny databehandleravtale

Når man bruker Kostholdsplanleggeren som privatperson, er det Helsedirektoratet som er ansvarlig for å behandle personopplysninger og som skal behandle disse i samsvar med personvernerklæringen for Kostholdsplanleggeren og gjeldende regelverk

Når man bruker Kostholdsplanleggeren som elev, student eller som ansatt i en virksomhet er det skole/utdanningsinstitusjon/arbeidsplass som er behandlingsansvarlig for personopplysninger. Helsedirektoratet skal da behandle opplysningene i henhold til en databehandleravtale som er inngått mellom Helsedirektoratet og skole/utdanningsinstitusjon/arbeidsplass.

Les mer og last ned databehandleravtale

Gammel løsning består frem til 2023

Den gamle Kostholdsplanleggeren hos Mattilsynet vil fortsette å bestå ut 2022. Brukere som kommer inn på gammel løsning vil få beskjed om å bruke den nye.

Mattilsynet beholder sin gamle løsning frem til 2023, slik at brukere, som har menyer i gammel løsning og profiler i Facebook eller Google får tid til å flytte innhold til ny løsning, dersom de ønsker det.

Profiler i den gamle Kostholdsplanleggeren vil bli slettet når Mattilsynet skrur av sin løsning i 2023. Helsedirektoratet vil gjør sitt ytterste for å bidra til at alle brukere av gammel løsning, og som ønsker å ta med seg innhold over i ny løsning, får beskjed og kan flytte sitt innhold i løpet av 2022.

Først publisert: 17.08.2022 Sist faglig oppdatert: 22.09.2022 Se tidligere versjoner