Etablering av digital hjemmeoppfølging som en tjeneste forutsetter samarbeid på tvers av aktører, da tjenesten i stor grad retter seg til pasienter med kroniske lidelser. Disse har ofte behov for oppfølging fra både kommune, fastlege og sykehus, og effektiv bruk av ressurser forutsetter god samhandling. Fastlegene er en viktig samarbeidspartner som har ansvar for å utarbeide medisinske anbefalinger i egenbehandlingsplan til pasientene.
Erfaringene viser at interkommunalt samarbeid innen samme region/helsefellesskap er viktig for å legge til rette for samhandling, erfaringsdeling og en bærekraftig tjeneste. Hver kommune må vurdere hva som er mest hensiktsmessig organisering ut fra lokale forutsetninger, forsvarlighetskrav til tjenesten og bærekraft. Mange har startet etablering i egen kommune, for å få kunnskap og sikre lokal forankring og eierskap. Tendensen nå er at flere etablerer felles oppfølgingstjeneste, eller vurderer dette.
Samarbeid om felles løsninger er veien å gå. Samtidig tar det lengre tid å forankre tiltak i alle kommuner og enes om felles opplegg for alle samarbeidspartnere. Det er imidlertid viktig å sikre god forankring i alle ledd for å skape varig endring og felles retning.