Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Anbefalt utdanningsplan

For å bidra til en helhetlig utdanning i allmennmedisin, har Helsedirektoratet laget utdanningsplan med anbefalte læringsaktiviteter, dokumentasjonsformer og læringsarenaer. Planen kan også brukes som et planleggingsverktøy. Registrerte utdanningsvirksomheter kan laste ned dokumentet og supplere med lokale tilpasninger.

Utdanningsplanen for allmennmedisin er oppdatert til versjon 4. Det er kun gjort språklige endringer i to læringsmål (ALM 005 og ALM 024) som ikke vil har faglig betydning for LIS.

Helsedirektoratet har gjort endring i anbefalt læringsaktivitet for felles kompetansemål (FKM) for allmennmedisin: Kurset Administrasjon og ledelse dekkes i allmennmedisin av de anbefalte grunnkursene, fortrinnsvis Grunnkurs B, og er derfor erstattet av disse. Utdanningsplan for FKM i allmennmedisin er oppdatert med endringene.

Temahefte
Nedenfor finner du en utskriftsvennlig oversikt over utdanningsplanen. Den inneholder læringsmål med utdypende tekst, anbefalte kurs og andre læringsaktiviteter som er anbefalt for spesialiteten.

Målgruppen for dette heftet er leger i spesialisering (LIS), supervisører, veiledere og ledere.

Først publisert: 31.08.2020 Siste faglige endring: 11.11.2021