Kapittel 4 Resultater

Hoveddelen av resultatkapittelet presenterer utviklingen i saltinnhold i matvarer basert på uttak av data fra Tradesolution (TS). For serveringsbransjen rapporteres det på rutiner og internt arbeid med saltreduksjon. Resultater fra rapporten «Analyser av saltinnholdet i utvalgte matvarer» utgjør et supplement til TS-dataene for å beskrive utviklingen i saltinnholdet over tid. Fafos kartleggingsundersøkelse blant aktørene i Saltpartnerskapet beskriver deres opplevelser og erfaringer (Fafo, 2019). Resultater fra kartlegginger gjennomført av Opinion og Ipsos MMI blant forbrukere gir data på kunnskap og holdninger om salt og helse i befolkningen.

4. 1. Saltinnhold i matvarer basert på Tradesolution

4. 2. Analyser av saltinnhold i utvalgte matvarer 2014–2018

4. 3. Serveringsbransjen

4. 4. Kunnskaps- og kompetansespredning

4. 5. Aktørenes erfaringer med partnerskapsarbeidet

4. 6. PR om salt / salt i mediene

4. 7. Forbrukernes kunnskap og holdninger

Siste faglige endring: 12. november 2025