Deltagernes inntak av de ulike matvaregruppene totalt og fordelt på kjønn er presentert i tabell 23. En detaljert beskrivelse av hva som inngår i de ulike matvaregruppene er vist i vedlegg 7. Vedlegg 11 viser inntak av mer detaljerte matvaregrupper totalt og fordelt på kjønn.
3.8.1 Kjønn
Flere forskjeller i inntak av matvaregrupper ble sett mellom kjønnene. Menn hadde et høyere inntak av brød/knekkebrød, poteter, kjøtt/kjøttprodukter, særlig bearbeidet rødt kjøtt, melk/yoghurt, smør/margarin/olje/dressing, øl og brennevin/drinker enn kvinner (tabell 23). Kvinner hadde et høyere inntak av vann enn menn.
3.8.2 Utdanningsnivå
Tabell 24 og 25 viser inntaket av matvaregrupper i henhold til deltagernes utdanningsnivå. Både menn og kvinner med utdanning på universitet/høyskole hadde et høyere inntak av te enn de som ikke hadde utdannelse på universitet/høyskole. I tillegg hadde kvinner uten utdanning fra universitet/høyskole et høyere inntak av rødt kjøtt (helt/malt) enn kvinner med utdanning fra universitet/høyskole.