Etter det første kostintervjuet svarte deltagerne på spørsmål om hvor ofte de vanligvis spiste/drakk frukt/bær, juice/smoothie, grønnsaker, fisk, rødt kjøtt og fullkorn. Deltagernes svar på disse spørsmålene er rapportert i tabell 30 til 37.
Fra 52 % (Sør-Asia) til 82 % (Vesten uten Norden) av deltagerne oppga at de spiste en porsjon grønnsaker minst en gang per dag. Tilsvarende andeler for frukt varierte fra 48 % blant deltagere født i Norden til 68 % av deltagere født i Vesten uten Norden.
Når det gjelder fisk til middag eller som en hovedrett, varierte andelen som oppga å spise 2-3 porsjoner eller mer per uke fra 37 % (Sør-Asia) til 56 % (Afrika). Tilsvarende varierte andelen som oppga å spise 2-3 porsjoner eller mindre med rødt kjøtt i uken fra 74 % blant deltagere født i Vesten uten Norden til 88 % blant deltagere født i Sør-Asia. Generelt var det altså få deltagere som oppga å spise rødt kjøtt til middag mer enn tre ganger i uken.
Bruk av grove kornprodukter varierte betraktelig mellom gruppene. Mens det var 39 % som oppga å spise grove kornprodukter daglig blant deltagere født i Asia uten Sør-Asia, var tilsvarende andel 67 % blant deltagere født i Vesten uten Norden.