ForsidenErnæringshensyn i offentlige anskaffelser av mat- og drikkeprodukter og måltider (utenom heldøgns forpleining)Anbefalinger for å ta ernæringshensyn i offentlige anskaffelser av mat- og drikkeprodukter og måltider

Oppdragsgiver kan inkludere ernæringshensyn i kvalifikasjonskravene i offentlig anskaffelse av mat- og drikkeprodukter og måltider

Anbefaling

I en anskaffelse kan dere stille krav til leverandøren (kvalifikasjonskrav). Dette vil gjerne være krav til økonomisk og finansiell kapasitet, tekniske og faglige kvalifikasjoner eller krav til registrering og autorisasjoner mv. Informasjon om dette finnes beskrevet på anskaffelser.no.

I kriterieveiviseren finner dere et kvalifikasjonskrav for matsvinn i måltidstjenester, som bør kombineres med et kontraktsvilkår for videre oppfølging.

Ved anskaffelse av måltidstjenester, kan det være aktuelt å stille kvalifikasjonskrav til kompetanse hos leverandør, som ernæringsfaglig eller matfaglig kompetanse, eksempelvis fagbrev kokk. Hvilken kompetanse og hvordan den skal dokumenteres, må spesifiseres av oppdragsgiver.

Det kan også være aktuelt å stille krav til at leverandør har god erfaring fra lignende oppdrag og som dokumentasjon be om for eksempel beskrivelse av de fire viktigste relevante referansene siste 3 år. Noen benytter egne referanseskjemaer.


Sist faglig oppdatert: 01. desember 2020

Helsedirektoratet (2020). Oppdragsgiver kan inkludere ernæringshensyn i kvalifikasjonskravene i offentlig anskaffelse av mat- og drikkeprodukter og måltider [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 01. desember 2020, lest 17. april 2021). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/ernaeringshensyn-i-offentlige-anskaffelser-av-mat-og-drikkeprodukter-og-maltider/anbefalinger-for-a-ta-ernaeringshensyn-i-offentlige-anskaffelser-av-mat-og-drikkeprodukter-og-maltider/oppdragsgiver-kan-inkludere-ernaeringshensyn-i-kvalifikasjonskravene-i-offentlig-anskaffelse-av-mat-og-drikkeprodukter-og-maltider

Få tilgang til innhold fra Helsedirektoratet som åpne data: https://utvikler.helsedirektoratet.no
Kontakt oss

Helsedirektoratet
Vitaminveien 4
Postboks 220 Skøyen, 0213 Oslo
0483 Oslo

Nyheter
Presse
Abonnere på innhold
Ledige stillinger
Konferanser og kurs
Høringer
Personvernerklæring
Facebook
Twitter