Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Ber helsetjenesten gjennomgå medikamentkurver

Glass med piller

Illustrasjonsbilde: Mostphotos.

Først publisert: 14.06.2024 Siste faglige endring: 14.06.2024

Helsedirektoratet ber nå alle sykehus, sykehjem og kommunale helse- og omsorgstjenester om å gjennomgå sine medikamentkurver og sjekke at medikamenter som vanligvis skal tas ukentlig ikke har fått feil dosering.

I går ble det kjent at det er funnet en kritisk feil der doseringen av legemidler kan bli feil når de hentes inn fra Reseptformidleren til pasientjournaler og kurvesystemer.

Helsedirektoratet og Norsk helsenett jobber fortløpende med å finne årsaken til feilen. Det kan fortsatt være feil i elektroniske resepter som brukes når medisiner deles ut i sykehus, sykehjem, helseinstitusjoner og hjemmetjenester.

- Derfor ønsker vi at sykehus, sykehjem og kommunale helse- og omsorgstjenester tar en ekstra sjekk, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Foreløpige undersøkelser tyder på at medikamenter som skal tas en gang per uke (ukesdosering) ved en feil kan være oppført med daglig dosering.

- Så langt har vi ikke fått meldinger om feil i resepter på helsenorge.no eller i doseringer som er skrevet på medikamentpakninger som innbyggere selv henter på apotek, sier Guldvog.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold