Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Kontrollside for lokal bruk i koronasertifikatet

Først publisert: 01.12.2021 Sist faglig oppdatert: 01.12.2021

Koronasertifikatet har i dag igjen fått en nasjonal kontrollside. Kontrollsiden kan brukes lokalt av kommuner som ønsker å gi lettelser på tiltak.

Artikkelen er 58 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
koronasertifikat.PNG

Den nye kontrollsiden, som er grønn eller rød, gjør det lettere for brukerne å vite om koronasertifikatet er gyldig for lokal bruk. Den gjør det også lettere å kontrollere om koronasertifikatet er gyldig, og sikrer samtidig at brukerne gir fra seg minst mulig helseinformasjon.

Kontrollsiden kan brukes av kommuner med smitteverntiltak

Det er kommuner som allerede har smitteverntiltak som kan ta i bruk koronasertifikat, og formålet er i så fall å gi lettelser.

Det er foreløpig ingen kommuner som har tatt koronasertifikatet i bruk.

Slik ser koronasertifikatet ut nå

Koronasertifikatet har to kontrollsider.

Når du trykker på «Vis kontrollside», får du to valg. Du kan enten trykke på «Grensepassering EU/EØS», eller «Kontroll i Norge».

Kontrollsiden for grensepassering er blå. Denne bruker du når du skal krysse landegrenser.

Kontrollsiden for Norge er grønn eller rød. Hvis den er grønn, er koronasertifikatet ditt gyldig for nasjonal bruk, altså i de kommunene som eventuelt har tatt i bruk koronasertifikat. Det er ennå ingen kommuner som bruker dette.

 

Mer informasjon?

 

Historikk

Koronasertifikatet hadde tidligere to kontrollsider. Den ene var for grensepasseringer mellom land. Den andre var for nasjonal bruk.

Kontrollsiden for nasjonal bruk ble fjernet 7. oktober. Grunnen var at bruken av koronasertifikat innenlands ble avviklet.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold