4.3. Sammenhengen mellom samordningsplikten og andre bestemmelser om samordning og koordinering
Barnekoordinator
Kommunens samordningsplikt må ses i sammenheng med bestemmelsene om barnekoordinator i helse- og omsorgstjenesteloven og pasient- og brukerrettighetsloven. Det er presisert i sektorlovene at hvis det er oppnevnt barnekoordinator, så er det barnekoordinatoren som skal sørge for at tjenestetilbudet blir samordnet.
Koordinatorordninger i helse- og omsorgstjenesten
Samordningsplikten innebærer ikke begrensninger i eksisterende rettigheter og plikter når det gjelder koordinatorordninger innenfor helse- og omsorgstjenesten.
Fylkeskommunal oppfølgingstjeneste
Oppfølgingstjenesten i fylkeskommunen har ansvaret for å sikre samarbeid mellom kommunale, fylkeskommunale og statlige velferdstjenester. Oppfølgingstjenesten skal formidle, eventuelt samordne, tilbud fra ulike velferdstjenester, når dette er nødvendig for at unge i målgruppen til oppfølgingstjenesten skal få tilbud om opplæring, arbeid, andre kompetansefremmede tiltak, eventuelt en kombinasjon av disse.
Ungdom under straffegjennomføring
Kommunens samordningsplikt gjelder også ungdom under straffegjennomføring.
Individuell plan
Samordningsplikten gjelder også når vilkårene for individuell plan er oppfylt.



Veilederen er utarbeidet av Arbeids- og velferdsdirektoratet, Utdanningsdirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Helsedirektoratet.
Sist faglig oppdatert: 11. april 2023 Se tidligere versjoner
Helsedirektoratet (2022). 4.3. Sammenhengen mellom samordningsplikten og andre bestemmelser om samordning og koordinering [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 11. april 2023, lest 07. juni 2023). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/samarbeid-om-tjenester-til-barn-unge-og-deres-familier/samordningsplikt-for-kommunen/4.3-sammenhengen-mellom-samordningsplikten-og-andre-bestemmelser-om-samordning-og-koordinering