Eplemost
Dette er Espen Eplemost

Espen og kona Ellen har nylig overtatt gården til Espens foreldre. De drømmer om å produsere eplemost og eplecider. De ser et stort potensial i å kombinere dette med gårdsturisme, der de kan tilby besøkende en autentisk opplevelse med økologisk mat, egenprodusert drikke og innsikt i produksjons-prosessen. Espen har ansvaret for å søke om nødvendige bevillinger for tilvirkning, skjenking og salg av alkohol samt matservering. Ellen fokuserer på drift og gjesteopplevelser. Sammen ønsker de å skape en bærekraftig virksomhet som tiltrekker seg både lokale kunder og turister.
Espen synes det er vanskelig å få oversikt over krav og plikter knyttet til søknadsprosessen og det er flere kompliserte regelverk han må sette seg inn i. Det er ulike søknader som må sendes til ulike offentlige virksomheter og det er mye dokumentasjon som skal legges ved søknaden. Espen opplever at det ofte er lang ventetid for å svar på søknaden.