Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Nytt e-læringskurs om barn som er pårørende

Først publisert: 17.10.2019 Sist faglig oppdatert: 17.10.2019

Det er utviklet et nytt e-læringskurs som skal gi ansatte i den kommunale helse- og omsorgstjenesten bedre kompetanse på å følge opp barn som pårørende.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Pårørende.

– Vi vet at mange barn strever når foreldre eller søsken er alvorlig syke eller rusavhengige. For at disse barna skal fanges opp og få informasjon og oppfølging trenger helse- og omsorgspersonell økt kompetanse, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Helga Katharina Haug.

BarnsBeste har på oppdrag fra Helsedirektoratet laget et nytt e-læringskurs om barn som pårørende. Det korte kurset kan brukes i kompetanseheving og utvikling av ferdigheter hos de ansatte i helse- og omsorgstjenestene i kommunen. Kurset gir en innføring i temaet, eksempler, quiz-oppgaver og refleksjonsoppgaver.

– For å oppnå et felles kompetanseløft i tjenesten, bør leder sørge for at de ansatte tar kurset omtrent på samme tid, sier Helga Katharina Haug. Hun oppfordrer også ledelsen til å sørge for felles refleksjon rundt eksemplene der barn er pårørende og helse- og omsorgspersonellet har en viktig rolle.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold