Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Lanserer nye faglige råd for Bufetats vurdering av tilbud om tverrfaglig helsekartlegging

Jente som ser ut av vinduet med bamse

Helsehjelp til barn i barnevernet. Foto: Mostphotos.

Først publisert: 25.01.2024 Siste faglige endring: 25.01.2024

Rådene skal gjøre det enklere for Bufetat å avgjøre hvem som skal prioriteres til tilbud om tverrfaglig helsekartlegging. Målet er at enda flere barn skal få riktig hjelp fra både barnevernet og helsetjenesten.

Artikkelen er 182 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.

Det er Helsedirektoratet og Bufdir som har samarbeidet om de nye faglige rådene, de nye rådene erstatter de midlertidige som Bufetat tidligere har fulgt.

- Hvert år flyttes omtrent 1 500 barn ut av hjemmet til en institusjon eller fosterfamilie. Det er disse barna helsekartleggingen er laget for. Vi vet gjennom ulike rapporter at barn i barnevernet har flere helseutfordringer enn andre barn.  Målet er at helsekartleggingen skal bidra til mer stabilitet rundt barna, gjennom å legge til rette for mer treffsikker helsehjelp og oppfølging, sier Torunn Janbu, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

Målgruppe

Målgruppen for rådene er ansatte i Bufetat og ansatte i Barne- og familieetaten (BFE) i Oslo kommune som gjør vurderingen av hvem som skal få tverrfaglig helsekartlegging, inkludert prioritering av disse. I tillegg er rådene relevante for i kommunal barneverntjeneste, kommunale helse- og omsorgstjenester og spesialisthelsetjenesten. 

Rådene kan også være av interesse for   barn og unge som vurderes for tverrfaglig helsekartlegging og deres foreldre eller andre omsorgspersoner. 

Tverrfaglig helsekartlegging

I løpet av våren kommer det også en Nasjonal faglig retningslinje for tverrfaglig helsekartlegging.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold