Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

EU hedret norsk medisinsk team

Foto: DSB

Først publisert: 29.06.2022 Siste faglige endring: 29.06.2022

Det norske medisinske teamet (NOR EMT) som i fjor høst hjalp Haitis innbyggere etter jordskjelvet og uværet på øya, ble i dag hedret for innsatsen.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.

Teamet mottar medaljen for ekstraordinær innsats, fra EUs mekanisme for sivil beredskap. Gjennom dette systemet formidles anmodninger om bistand til EUs medlemsland og partnerland, inkludert Norge. Under en seremoni i Brüssel i ettermiddag, fikk medisinsk ansvarlig, Asle Hirth, overrakt medaljen av EUs kommissær for krisehåndtering, Janez Lenarčič.

Takknemelig

– Teamet har utvist stort mot og imponerende fleksibilitet, for å løse oppdraget på en best mulig måte. Vi er takknemlige og imponert, sa Lenarčič. Også hjelpearbeidere fra Frankrike og Luxemburg ble hedret.

NOR EMT Haiti-innsats ble ledet av DSB, i nært samarbeid med Helsedirektoratet. Totalt deltok nærmere 50 personer. Oppdraget var å etablere og drive en feltklinikk i det avsidesliggende området L'Asile, noen kilometer unna jordskjelvets episenter. Om lag halvparten av teammedlemmene var helsearbeidere, blant annet leger, sykepleiere og ambulansearbeidere. Det øvrige personellet i jobbet med ledelse, logistikk, sikkerhet og drift av campen som teamet bodde i.

- Stolte

– Norske EMT-team har bistått i flere kriser de siste årene. Vi er stolte av både teamene og av de enkelte som reiser ut for å hjelpe andre når det virkelig gjelder. Oppdraget på Haiti var særlig krevende. Erfaringene fra dette og andre oppdrag er viktige for å bli enda bedre forberedt, hvis vi skulle bli bedt om å sende team igjen, sier direktør Elisabeth Aarsæther i DSB og direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

 

 

Abonner på nytt eller oppdatert innhold