Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Engelsk virusvariant påvist i utbrudd i Nordre Follo

Foto: Sandnes1970/Mostphotos

Foto: Sandnes1970/Mostphotos

Først publisert: 22.01.2021 Sist faglig oppdatert: 22.01.2021

Den engelske virusvarianten av koronaviruset er påvist hos to sykehjemsbeboere på et sykehjem i Nordre Follo, med mulig spredning til en barnehage. Helsedirektoratet har anbefalt Nordre Follo å stenge alle barnehager og skoler i kommunen i tillegg til skjenkesteder, bingohaller, svømmehaller og treningssentre.

Artikkelen er 183 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

- Helsedirektoratet har anbefalt at innbyggere i regionen avstår fra alle unødvendige reiser. Vi anbefaler også at alle som kan er på hjemmekontor, de neste dagene. Vi må slå ned dette viruset så raskt som mulig slik at det ikke sprer seg til andre nærliggende kommuner, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Helsedirektoratet støtter tiltakene som Nordre Follo kommune nå innfører.

Den engelske varianten, som nå er påvist i Nordre Follo, er mer smittsom, men gir etter all sannsynlighet ikke mer alvorlig sykdom, enn variantene som har dominert i Norge så langt.

Pressemelding fra Folkehelseinstituttet (Fhi.no)

Helsedirektoratet er i dialog med nærliggende kommuner og skal ha et møte med disse fra kl 13.30 i dag. Helsedirektoratet vil komme med mer informasjon etter møtet, cirka klokken 14.30.

Helsedirektoratet er tilgjengelig for media i våre lokaler i Vitaminveien 4 på Storo i Oslo fra 14.30. Kontakt pressevakt i Helsedirektoratet på 400 33 431 eller på e-post presse@helsedir.no

Abonner på nytt eller oppdatert innhold