Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Presentasjon av utredning om NIPT og tidlig ultralyd (webinar)

(Avsluttet)

Helsedirektoratet inviterer til presentasjon av utredning som følger opp Stortingets anmodningsvedtak om NIPT (Non-invasiv prenatal test) og tidlig ultralyd onsdag 18. november 2020, kl 12.30 - 13.30.

Se webinaret

 

Tid og sted

  • Tid: 18. november 2020, kl 12.30 – 13.30
  • Webinaret streames
  • Opptak vil bli publisert i etterkant
  • Webinaret er åpent for alle og krever ingen påmelding

Om utredningen

Stortinget har bestemt at det offentlige tilbudet om ultralydundersøkelse i svangerskapet skal utvides: Alle gravide skal få tilbud om en ultralydundersøkelse i første trimester. I tillegg skal det være tillatt å utføre NIPT for alle gravide.

NIPT (Non-invasiv prenatal test) er en godkjent metode innen fosterdiagnostikk. NIPT er en risikofri blodprøve som blir tatt av den gravide for å analysere fosterets arvestoff for å avdekke kromosomfeil.

Helsedirektoratet har utredet hvordan tilbudet om ultralydundersøkelse i første trimester av svangerskapet og utvidet mulighet for NIPT kan innføres i helsetjenesten.

På webinaret presenterer Helsedirektoratet utredningen, og Helsedirektoratet og fagpersoner som har arbeidet med utredningen vil svare på spørsmål fra tilhørerne.

Utredningen ble publisert på Helsedirektoratets nettsider i etterkant av webinaret.

Program

  • Velkommen ved Torunn Janbu, direktør for avdeling spesialisthelsetjenester i Helsedirektoratet
  • Presentasjon av utredningen ved Anne Forus, seniorrådgiver og fagkoordinator – biomedisin i avdeling helserett og bioteknologi
  • Helsedirektoratet og fagpersoner som har jobbet med utredningen svarer på spørsmål fra tilhørerne

Først publisert: 13.11.2020 Sist faglig oppdatert: 20.11.2020