Kunstig intelligens
Rammer for kvalitetssikring
"Rapport om kvalitetssikring: Bruk av kunstig intelligens i helse- og omsorgtjenesten" er utarbeidet for å gi støtte til virksomheter som vurderer å anskaffe et KI-system i helse- og omsorgtjenesten. Rapporten omhandler særlig KI-relaterte aspekter som virksomheter må være oppmerksom på for å kunne vurdere om et KI-system er tillitsverdig og kan brukes trygt og effektivt.
Felles KI-plan for helse og omsorgstjenesten
Den felles KI-planen for helse- og omsorgstjenesten skal bidra til å øke bruken av KI-løsninger som er trygge og bærekraftige.
Én-til-én-veiledning i bruk av kunstig intelligens
Du får hjelp av jurister fra Helsedirektoratet, Direktoratet for medisinske produkter og Helsetilsynet, og andre eksperter ved behov.
Store språkmodellar i helse- og omsorgstenesta
Rapporten gjer eit statusbilete av modenskapen til språkmodellar i helse- og omsorgssektoren. Den skal også peike framover på moglege bruksområde og risikoar, i tillegg til overordna vegval og tiltak.
Rundskriv, veiledningsmateriell og faktaark om KI
Regelverket for utvikling av kunstig intelligens
Rundskriv om regelverket for kvalitetsforbedring, og for utvikling og innføring av klinisk beslutningsstøtteverktøy i helse- og omsorgstjenesten.
Spørsmål og svar fra veiledningstjenesten
Her vil vi legge ut spørsmål og svar fra veiledningstjenesten om kort tid.
KI-faktaark
KI-faktaarkene forklarer sentrale temaer som er relevante for bruk, trening og validering av KI-systemer i helse- og omsorgstjenesten. Faktaarkene oppdateres løpende.
Søknad om dispensasjon fra taushetsplikt
Finn oversikt over hva slags helseopplysninger du kan søke om å få tilgang til, hvor søknadene skal sendes, og hvordan du søker.
Personvern og informasjonssikkerhet
Hvis du skal bruke kunstig intelligens må du sikre dataene du bruker.
Medisinske produkter og Ce-merking (dmp.no)
Direktoratet for medisinske produkter er fag- og tilsynsmyndighet for medisinsk utstyr i Norge.
Slik jobber vi
KI-rådet
Helsedirektoratet har fått i oppdrag å videreføre arbeidet med å legge til rette for trygg innføring av KI i helse- og omsorgstjenesten i samarbeid med Direktoratet for medisinske produkter, Helsetilsynet, Folkehelseinstituttet, de fire regionale helseforetakene og KS
KI-standardisering for helse- og omsorgstjenesten
Norsk deltakelse i KI-standardiseringsarbeid er med på å bygge kompetanse, sørge for at norske krav og behov blir tatt hensyn til i KI-standarder, og dermed også indirekte påvirke lovarbeid på KI-feltet.

Samarbeidspartnere
Informasjonssidene om kunstig intelligens er et samarbeid mellom Direktoratet for medisinske produkter, Direktoratet for strålevern og beredskap, Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Helsetilsynet.