Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

5. Næringsliv – servering, handel, reiseliv og transport

Virksomheter innen handel, trening, fornøyelser og lignende

Covid 19-forskriften har ikke lenger begrensninger knyttet til avstand eller hvilke aktiviteter som kan gjennomføres i bibliotek, museer, bingohaller, bowlinghaller, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, treningssentre, kjøpesentre, butikker, varemesser, midlertidige markeder, fornøyelsesparker, lekeland, spillehaller og lignende.

Det gjelder imidlertid fortsatt krav til smittevernfaglig forsvarlig drift etter forskrift om miljørettet helsevern (lovdata.no), som gjelder for alle virksomheter, og som peker på at virksomheten skal planlegges drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges.

Det anbefales normal drift i henhold til smittevernanbefalinger til befolkningen.

Serveringssteder

Covid 19-forskriften har ikke lenger begrensninger knyttet til avstand eller hvilke aktiviteter som kan gjennomføres.

Det gjelder imidlertid fortsatt krav til smittevern etter forskrift om miljørettet helsevern (lovdata.no), som gjelder for alle virksomheter, og som peker på at virksomheten skal planlegges drives og avvikles slik at smittsomme sykdommer forebygges.

Det anbefales normal drift i henhold til smittevernanbefalinger til befolkningen.

Arbeidsplasser

Det anbefales normal drift i henhold til smittevernanbefalinger til befolkningen.

Arbeidsgivere må selv vurdere behovet for å begrense smitten og gi retningslinjer for sine ansatte. Det er viktig at man på arbeidsplasser legger arbeidsforholdene til rette slik at risikogrupper har nødvendig fleksibilitet.

Kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder

Ingen særskilte korona-spesifikke råd.

Helsevirksomheter med én-til-én kontakt

Fysioterapeuter, kiropraktorer, optikere, fotterapeuter, logopeder, psykologer og andre én-til-én-virksomheter i og utenfor offentlig helsetjeneste bør følge råd fra FHI.

Virksomheter med én-til-én-kontakt som frisør, hudpleie mv.

Sist faglig oppdatert: 24. juni 2022