Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

4. Idrett, kultur og frivillighet

Hva gjelder nå

Regjeringen har besluttet å gå over i normal hverdag med økt beredskap fra 25.09.21 kl. 16.00. Flere råd og regler som vi har fulgt til nå faller bort eller endres. De fleste voksne er vaksinert, men pandemien er ikke over. De generelle smittevernråd som fortsatt gjelder er:

  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Test deg for covid-19 hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon. Dette gjelder både vaksinerte og ikke-vaksinerte. For barn gjelder egne anbefalinger.
  • Ha god hånd- og hostehygiene
  • Hvis du tilhører en risikogruppe, følg råd til personer i risikogrupper (fhi.no)

Følg myndighetenes anbefaling om å ta vaksine mot covid-19, hvis du ikke allerede har gjort det.

Vær oppmerksom på at det ved utbrudd kan gjelde andre råd og regler lokalt. Sjekk nettsiden til din kommune for informasjon om hva som gjelder der du er.

Se regjeringens informasjon om normal hverdag med økt beredskap (regjeringen,no).

Idrett og kultur

  • Antallsbegrensninger og avstandskrav på idretts- og kulturarrangementer fjernes. Aktiviteter kan gjennomføres som vanlig.
  • Veileder i smittevern for idrett er ikke lenger gjeldende etter 25. september kl 16. Arkivert veileder kan være til nytte dersom noen kommuner trenger forsterkede tiltak.

Treningssentre, bassenger, bowling, fornøyelsesparker

  • Krav om smittevernfaglig forsvarlig drift av treningssentre, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, fornøyelsesparker, bingohaller, spillehaller, bowlinghaller o.l. fjernes fra 25. september kl 16. Inntil da gjelder Idrett, kultur og frivillighet (PDF).

Frivillige organisasjoner

Sist faglig oppdatert: 24. september 2021