Hjelpetiltak for personer med problematisk spilleadferd
Tilskuddsordningen er tilknyttet handlingsplanen mot spilleproblemer. Målet er å stimulere til kompetansehevende tiltak for personell som arbeider med penge- og dataspillproblemer og utvikling av hjelpetiltak for personer med problematisk spilleatferd. (Med forbehold om at handlingsplanen blir godkjent slik forslaget forelå)
Søknadsfrist utløpt 18. mars 2022
Beløp: 4 500 000 kr
Rapportering
Du vil motta et delvis utfylt skjema i virksomhetens innboks i Altinn når rapporteringsfristen nærmer seg. Les gjerne veiledning om rapportering på tilskudd før du fyller inn skjemaet.
MERK: Før du skal søke eller rapportere i Altinn, må du få delegert Altinnrollen Helse-, sosial- og velferdstjenester. Skal du signere skjemaet kreves rollen Begrenset signeringsrettighet. Du kan få delegert rollene av daglig leder eller styreleder i virksomheten.
MERK: Beløpet er ikke avklart. Midlene kommer fra Kunnskapsdepartementet gjennom Kongelige resolusjon. Utlysningen er med forbehold om godkjenning av Handlingsplan mot spilleproblemer (2022-25) og overføring av midler gjennom kongelig resolusjon.
Regelverk
Stimulere til kompetansehevende tiltak for personell som arbeider med penge- og dataspillproblemer og utvikling av hjelpetiltak for personer med problematisk spilleatferd.
Målgruppe: Personer med pengespill- og/eller dataspillproblemer
Statlige mottakere
Statlige foretak (f.eks. RHF/HF)
Stiftelser
Private bedrifter
Organisasjoner
Privatpersoner
Søkerens formål med tilskuddet
Prosjektbeskrivelse/ beskrivelse av tiltak det søkes om tilskudd til
Budsjett
Delfinansiering/ tilskudd fra andre instanser
Egenfinansiering
Søkerens organisasjonsform (for eksempel forening, stiftelse, AS eller annet). Fremstillingen må inkludere fullstendig organisasjonsoversikt som viser moder-, søster- og datterorganisasjoner.
Søknaden skal undertegnes av styreleder eller den som har signeringsfullmakt.
Hvis dere skal søke om ytterligere tilskudd på samme ordning for påfølgende tilskuddsår, skal ubrukte midler fra fjoråret inngå i søknaden. Marker i feltet "Videreføring av tiltak som har fått tilskudd av Helsedirektoratet " (side 2 i søknadsskjemaet). Henvis til saksnummer og oppgi ubrukte midler fra året før i budsjettet (side 4 i søknadsskjemaet). Det totale søknadsbeløpet skal inkludere både ubrukt tilskudd og ønske om nytt tilskudd.
Dersom dere ikke har tenkt å søke ytterligere midler på denne ordningen for tilskuddsåret, skal dere sende en søknad om overføring av de ubrukte midlene.
Alle søknader på samme tilskuddsordning behandles samlet. Når søknadene er ferdig behandlet sender vi et vedtaksbrev.
Søknader vurderes skjønnsmessig med utgangspunkt i forventet måloppnåelse.
Prosjekt (35 %)
Sammenheng mellom prosjektet/tiltakets mål og mål for ordningen
Forventet omfang av prosjektet
Antall fagpersoner involvert i tiltaket, og hvis relevant antall frivillige
Søknad (30 %)
Sammenheng mellom aktiviteter og mål
Tiltaks- og fremdriftsplan
Beskrive risikofaktorer som kan gjøre det vanskelig å nå målene
Vise at det gjennomføres regelmessige brukerundersøkelser / egenrapportering
Klart og presist budsjett
Eventuelle inntekter fra andre kilder/statlige tilskudd
Budsjett (35 %)
Egenfinansiering
Plan for fremtidig finansiering
Tillegg og presiseringer:
Hjelpetilbudene skal rettes mot både unge, voksne, minoriteter og pårørende. Kompetansehevende tiltak rettet mot kartlegging, forebygging og behandling av spilleproblemer skal prioriteres. Tilskuddsmottaker bør gjennomføre en brukerevaluering, og synliggjøre hvordan tiltaket får en overføringsverdi utover egen organisasjon.
Tilskuddsmottaker må rapportere på måloppnåelse. Av rapporteringen må det fremgå en beskrivelse av de gjennomførte tiltakene og hvordan disse tiltakene har bidratt til måloppnåelse. Kriteriene i tilskuddsbrevet og regelverket skal legges til grunn for rapporteringen.
Rapporteringsfrist er 1.4 året etter tilskuddsmidlene ble tildelt. Det skal rapporteres for kalenderåret, dvs. per 31.12 året tilskuddet ble tildelt.
Regnskap
Budsjett og regnskap fra tilskuddsmottaker per 31.12 skal kunne sammenlignes på samme nivå.
Revisorattestasjon
Frist og krav for revisorkontroll og attestasjon er spesifisert i tilskuddsbrevet.
Et delvis forhåndsutfylt rapporteringsskjema vil være tilgjengelig i Altinn for de som har mottatt tilskudd fra Helsedirektoratet. Tilskuddsmottakeren vi motta et varsel i Altinn når det nærmer seg rapporteringsfrist. Vi oppfordrer dere om å benytte det forhåndsutfylte skjemaet fremfor det tomme skjemaet.
Helsedirektoratet (2019). Hjelpetiltak for personer med problematisk spilleadferd [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 17. februar 2022, lest 24. mars 2023). Tilgjengelig fra https://www.helsedirektoratet.no/tilskudd/hjelpetiltak-for-personer-med-problematisk-spilleadferd