Matkurs for skolekantiner

Kommuner, skoler og andre aktører som ønsker å tilby kompetansheving rundt matservering i ungdomsskoler kan bruke opplegget for kantinekurset «Påfyll». Dette er et inspirasjonskurs som gir ansvarlige og øvrige som jobber med kantina/matboden kompetanseheving og praktiske grep for å kunne tilby en kantine i tråd med Nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i skolen.

Kurspakken består av støttemateriell som er skreddersydd for ungdomsskolekantiner og -matboder (se tabell under). Kurspakken kan også egne seg godt for kantiner ved videregående skoler. Det følger også med informasjon om hvem som kan holde kurset samt råd og tips for å sikre en vellykket gjennomføring.

Kursmateriell til kursholdere

​Kursmateriell til deltagere

E-læringskurs for kantiner

Kantinekurset Påfyll finnes som digitalt kurs hos Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (mhfa.no). E-læringskurset kan brukes av kursdeltagere fra matlagingskursene eller tas som et selvstendig kurs. E-læringskurset er gratis og åpent for alle.

Først publisert: 02.05.2019 Sist faglig oppdatert: 02.05.2019