Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Pasientbrev om nedtrapping

Jeg viser til samtalen vi hadde [dato] der vi snakket om at du hadde brukt [handelsnavn] i en lengre periode, og at det kunne være en fordel om du kunne klare deg uten. Ved jevnlig/daglig bruk vil slike legemidler miste sin effekt, og kan føre til at du opplever kortvarige symptomer som ved oppstart, altså angst, uro og søvnløshet. Derfor er det viktig med gradvis nedtrapping ved hjelp av nedtrappingsplan.

Det er viktig at du ikke gjør endringer i behandlingen på egenhånd uten å ha informert meg først. For å lykkes er det viktig å bruke god tid på nedtrapping. Det er store individuelle variasjoner og det finnes ingen fasit på hvor mye dosene skal reduseres hver gang, men det kan være lurt å bruke relativt lang tid på sluttfasen. Nedtrappingen kan ta fra få dager til måneder avhengig av dosen du tar og hvor lenge du har brukt legemidlet.

Jeg har som avtalt lagt ved et forslag til nedtrappingsplan for de første fire ukene. Hvis du synes den ser grei ut, kan du starte. Hvis du har spørsmål eller kommentarer, kan du ringe meg. Bestill også gjerne en time for eksempel et par uker etter at du har startet slik at jeg får høre hvordan det går. Jeg anbefaler deg uansett å bestille en ny time innen de første fire ukene etter at du har startet, for videre oppfølging og for å få ny nedtrappingsplan.

En nedtrappingsplan kan lages og følges på egenhånd eller i samarbeid med legen. Dersom du velger å forsøke nedtrapping på egenhånd, kan det gjøres ved å følge oppskriften på Helsenorge.no.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

 

[underskrift]

 

Først publisert: 19.10.2021 Siste faglige endring: 19.10.2021 Se tidligere versjoner