Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Anbefalt utdanningsplan

For å bidra til en helhetlig utdanning i arbeidsmedisin, har Helsedirektoratet laget utdanningsplan med anbefalte læringsaktiviteter, dokumentasjonsformer og læringsarenaer. Planen kan også brukes som et planleggingsverktøy. Registrerte utdanningsvirksomheter kan laste ned dokumentet og supplere med lokale tilpasninger.

Merk at det er gjort endringer i utdypende tekst til læringsaktiviteter knyttet til læringsmålene ARB 051, ARB 052, ARB 053, ARB 054, ARB 061, ARB 062, ARB 071, ARB 073, ARB 078, ARB 083, ARB 086, ARB 087, ARB 098, ARB 111, ARB 115. Videre har kurset "Arbeidsrelatert psykisk sykdom og psykososiale forhold i arbeidslivet" byttet navn til "Psykososiale og organisatoriske arbeidsmiljøfaktorer og helse."

Temahefte
Nedenfor finner du en utskriftsvennlig oversikt over utdanningsplanen. Den inneholder læringsmål med utdypende tekst, anbefalte kurs og andre læringsaktiviteter som er anbefalt for spesialiteten.

Målgruppen for dette heftet er leger i spesialisering (LIS), supervisører, veiledere og ledere.

Samarbeidsavtale og veiledende fordeling av læringsmålene
Hvis utdanningsvirksomheten ikke kan tilby alle læringsmål selv må det inngås en samarbeidsavtale med en eller flere virksomheter som kan tilby supplere tjeneste slik at alle læringsmålene kan oppnås. For å bistå utdanningsvirksomhetene er det utarbeidet en mal for en slik samarbeidsavtale. Avtalen skal beskrive ansvarsfordelingen og koordineringen av utdanningen. Det er også utarbeidet en oversikt med veiledende fordeling av læringsmål. Dette må konkretiseres i forbindelse med inngåelse av samarbeidsavtale og vil kunne variere.

Avtalemalen og den veiledende fordelingen av læringsmål ligger på Legeforeningens nettsider (legeforeningen.no)

Først publisert: 31.08.2020 Siste faglige endring: 03.06.2022