Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Veileder for smittevern i kollektivtransport gjelder nå også for transport av pasienter/brukere

Først publisert: 30.10.2020 Sist faglig oppdatert: 30.10.2020

Veilederen for smittevern i kollektivtransport (buss, tog, trikk mv.) gjelder nå også for transport av pasienter/brukere og er oppdatert med råd for gjennomføring av slik transport.

Artikkelen er 278 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
9804485-disabled-man-in-wheelchair-foto-mostphotos.jpg
Veileder for smittevern i kollektivtransport gjelder nå også for transport av pasienter/brukere. Foto: Andrey Popov/Mostphotos

 

  • Transportselskapet skal etablere rutiner for hvordan transport skal foregå. De skal videre sikre at alle ansatte er kjent med disse rutinene og har fått opplæring i gjeldende rutiner.
  • Den enkelte sjåfør skal selv sørge for å gjøre seg kjent med gjeldende rutiner for transport av pasienter/brukere under covid-19 pandemien. Sjåføren skal bistå passasjerer slik at de kan etterleve smittevernrådene.
  • Pasienten/brukeren har et selvstendig ansvar for å følge gjeldende smittevernråd angitt av transportselskapet under hele transporten.

Alle råd for transport av pasienter/brukere finner du i Veileder for smittevern i kollektivtransport (buss, tog, trikk mv.) (covid-19)

Veileder for smittevern i kollektivtransport er laget i fellesskap av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, der Folkehelseinstituttet har hovedansvar for det smittevernfaglige innholdet. Helsedirektoratet er utgiver.

Få varsel om endringer i veilederne

Nederst på forsiden i hver veileder fra Helsedirektoratet kan du legge inn e-post adresse og få varsel hver gang vi oppdaterer eller legger inn nytt innhold i den aktuelle veilederen.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold