Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Ut og reise i høstferien? Husk å sjekke koronasertifikatet ditt før du reiser

Illustrasjon koronasertifikat.

Illustrasjon koronasertifikat.

Først publisert: 01.10.2021 Sist faglig oppdatert: 01.10.2021

Det er viktig at du som skal ut og reise til utlandet i høstferien sjekker både koronasertifikatet ditt og reglene for innreise i landet du skal inn i.

Artikkelen er 2 år gammel, informasjonen kan være utdatert.

Koronasertifikatet fungerer fint for de aller fleste, og er enkelt å hente frem på Helsenorge både på nett og via mobil. Du kan også hente frem koronasertifikatet gjennom Helsenorge-appen. Her kan du logge deg inn både med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller personlig kode.

Det er mange ulike regler per land, både når det gjelder krav om vaksinedoser, godkjent mellomrom mellom vaksinedoser, antall uker etter dose to får å få innreise med mer. Sjekk nettsidene Reopen EU for landet du skal inn i eller Reiseklar-appen.

Sjekk dette

Når du sjekker koronasertifikatet ditt, bør du spesielt se etter dette:

Har du fått ekstra vaksinedose? Enkelte kan ha fått flere vaksinedoser enn det det er krav om i Norge for å være fullvaksinert. Det gjelder for eksempel dersom du er blant de med alvorlig redusert immunforsvar og har fått anbefalt en tredje dose. Selv om du er dokumentert fullvaksinert i Norge etter de første to dosene med Pfizer eller Moderna-vaksinen, vil noen land ikke akseptere koronasertifikatet før det er gått en eller to uker etter siste vaksinasjon. Sjekk reglene for landet du skal til på Reopen EU eller Reiseklar-appen.

Koronasertifikatet er tilpasset de fleste kombinasjonene av vaksiner og gjennomgått sykdom. Men koronasertifikatet dekker ikke alle kombinasjoner eller forhold, for eksempel hvis kravet til minimumsintervall ikke er fulgt. Du ser hvordan vaksinene vises i koronasertifikatet her.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold