Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Tilstrekkelig med 1,5% testkapasitet i dagens situasjon

Først publisert: 12.08.2020 Sist faglig oppdatert: 12.08.2020

Arbeidet med testing er intensivert. slik at det skal være enklere å teste seg og det opprettes koronatestsentre ved ankomstpunkter inn til Norge. Helsedirektoratet forventer at kommunene kan rigge seg for en testkapasitet på inntil 5 prosent. I dagens situasjon er det tilstrekkelig å ha kapasitet til å kunne teste 1,5 prosent av befolkningen i løpet av én uke.

Artikkelen er 355 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).
37714967-corona-virus-covid-19-diagnostic-vaccination-and-foto Mostphotos.jpg
Helsedirektoratet satt et mål om at inntil fem prosent av befolkningen i en kommune må kunne testes i løpet av én uke, hvis vi får en ny stor smittebølge i Norge. Foto: Mostphotos

-Kommunene må forberede seg på å kunne øke kapasiteten raskt, hvis man kommer i en situasjon med økende smitte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Før sommerferien kommuniserte Helsedirektoratet med fylkesmenn og kommunene om forventningene til testing, smittesporing, isolering og karantene.

Basert på erfaringene fra mars og april har Helsedirektoratet satt et mål om at inntil fem prosent av befolkningen i en kommune må kunne testes i løpet av én uke, hvis vi får en ny stor smittebølge i Norge.

-Vi har forståelse for at mange kommuner nå befinner seg i krevende situasjon med mye arbeid knyttet til testing og smittesporing, som følge av at det fortsatt er ferieavvikling og at utbruddene har kommet brått på mange kommuner. Vi må i tiden fremover være forberedt på denne type svingninger i pandemien, sier Guldvog.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold