Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Stans i alle direkteflygninger fra Storbritannia

Regjeringen melder i dag at alle direkteflygninger fra Storbritannia stanses med umiddelbar virkning.

Regjeringen melder i dag at alle direkteflygninger fra Storbritannia stanses med umiddelbar virkning.

Først publisert: 21.12.2020 Sist faglig oppdatert: 21.12.2020

Regjeringen melder i dag at alle direkteflygninger fra Storbritannia stanses med umiddelbar virkning. Tiltaket gjelder i første omgang for to døgn, fra mandag 21. desember, men kan bli forlenget. Samtidig strammes det inn på flere tiltak overfor reisende fra Storbritannia til og med 10. januar 2021.

Artikkelen er 220 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Alle som er kommet fra Storbritannia de siste 14 dagene, må kontakte kommunen de oppholder seg i for å få tatt en covid-19-test (PCR-test), så fort som mulig. Dette omfatter alle som har ankommet fra Storbritannia fra og med mandag 7. desember og frem til i dag, inkludert de som allerede har gjennomført karantenetiden på 10 dager.

– Helsedirektoratet jobber nå med å lage et robust system som i størst mulig grad skal sørge for at vi kan stå imot det muterte viruset dersom det også kommer fra andre land enn Storbritannia. Vi har gjennom hele høsten bygget opp testkapasitet i kommunene og grensekommunene med tanke på kunne teste flest mulig. Vi vil nå se på muligheten for å innføre et system som sikrer at innreisende til Norge blir testet  innen 24 t etter ankomst, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.   

Målet med tiltakene er å få bedre oversikt over situasjonen med det muterte viruset. Hovedregelen om karantene (helsenorge.no) i 10 døgn gjelder fortsatt. I tillegg stilles krav om:  

  • Covid-19-test (PCR-test) innen et døgn etter ankomst i Norge og deretter ny test tidligst dag 7 etter innreise fra Storbritannia.
  • Covid-19-test (PCR-test) så snart som mulig for reisende som er kommet til Norge fra Storbritannia siste 2 uker.
  • Krav om ankomstregistrering. Alle må registrere seg som kommer inn til Norge. Egenerklæringsskjemaet finnes på regjeringen.no
  • Krav om melding til kommunen der den reisende skal oppholde seg. Se kommunens nettsider for nærmere informasjon.

Dagens unntak fra innreisekarantene gjelder i utgangspunktet ikke for reisende fra Storbritannia, med noen unntak:

  • Personer som krysser Norges grenser i forbindelse med gjennomføring av avtalt eller fastsatt samvær mellom foreldre og barn eller delt bosted for barn etter barnelova.
  • Unntak for personell i kritiske samfunnsfunksjoner. Unntak fra smittekarantene kan kun benyttes i tilfeller hvor det er nødvendig for å unngå fare for liv og helse.
  • Unntak fra innreisekarantene ved alvorlig sykdom og bisettelse hos nærstående.

Se utfyllende informasjon om krav til test og karantene for disse tre unntakene på​​​​​ nettsidene til Helsenorge.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold