Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Smittevernveiledere for skolene

Først publisert: 20.04.2020 Sist faglig oppdatert: 20.04.2020

Regjeringen har vedtatt en delvis gjenåpning av skolene fra 27. april. Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har utarbeidet veiledere til hvordan skolene og skolefritidsordningene (SFO) kan organisere hverdagen og samtidig sikre godt smittevern.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Forsiktig gjenåpning

Fra 27. april gjenåpner 1-4. trinn i grunnskolen og skolefritidsordninger (SFO). Videregående skoler åpner for elever på VG3, som følger yrkesfaglig løp i skole, og yrkesfagelever på VG2.

Det blir unntak for barn i risikogruppene og for barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, for å minimere risiko for alvorlig sykdom. Disse vil fortsatt få fjernundervisning.

Det er foreløpig ikke satt noen dato for åpning av de øvrige trinnene. Målet er at alle elever, også på videregående skoler, skal komme tilbake til skolen før sommerferien. Det legges en nærmere plan for dette.

Smittevernveiledere

Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet har utarbeidet veiledere til hvordan skolene og skolefritidsordningene kan organisere hverdagen og samtidig sikre godt smittevern når de åpner opp.

 

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Informasjon til helsepersonell og andre profesjonelle aktører finner du på Helsedirektoratets koronaside.

Informasjon til befolkningen finner du på Helsenorge.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold