Råd om servering av mat som buffet

Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og Mattilsynet har laget smittevernråd til virksomheter som tilbyr matservering som buffet, etter at forbudet mot buffet er opphevet.

37765275-cold-buffet-with-appetizers-in-glasses-prawn-shrimps-foto-Mostphotos.jpg
Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene. Foto: Mostphotos

Det viktigste er at ansatte og gjester følger de grunnleggende smittevernrådene.

  • Syke personer må holde seg borte fra buffeten
  • Alle må holde god avstand til hverandre
  • Gjester og ansatte må praktisere god håndhygiene

Virksomhetene bør redusere antall felles kontaktpunkter på buffeten og sørge for hyppig rengjøring av felles kontaktpunkter. Virksomhetene må ha rutiner for å sørge for at disse smitteverntiltakene etterleves.

Råd om trygg servering fra buffet og salatbar (Folkehelseinstituttets nettsider)

Serveringssteder, som har skjenkebevilling, kan også servere mat, mineralvann eller annen drikke som buffet. Betjeningens skjenking av alkohol må skje ved bordservering.

Kommunen fører tilsyn med at serveringssteder driver smittevernfaglig forsvarlig.

Først publisert: 15.07.2020 Sist faglig oppdatert: 15.07.2020