Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Planlegger for håndtering av nytt koronavirus (coronavirus)

Først publisert: 22.01.2020 Sist faglig oppdatert: 24.01.2020

Helsedirektoratet planlegger nå sammen med helsetjenesten hvordan vi skal håndtere situasjonen dersom det nye koronaviruset kommer til Norge. Samtidig samarbeider vi med Folkehelseinstituttet om oppdatert informasjon og anbefalinger til helsetjenesten.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Det nye koronaviruset kan gi alvorlig lungebetennelse. Verdens helseorganisasjon overvåker og rapporterer omfanget av antallet smittede og døde. 

Oppdatert informasjon om smittesituasjonen finner du hos Verdens helseorganisasjon og hos Folkehelseinstituttet.

Viruset ble først registrert i Wuhan-provinsen i Kina i desember. De fleste tilfellene har blitt registrert i Kina, men de siste dagene er det også meldt om enkelte tilfeller i andre land.  

Det er sannsynlig at viruset kan smitte mellom mennesker.

Helsedirektoratet vurderer i samråd med Folkehelseinstituttet hvilke tiltak det er aktuelt å gjennomføre Norge.

Tiltak

Folkehelseinstituttet har de siste ukene overvåket situasjonen, oppdatert sine nettsider fortløpende og informert befolkningen og helsetjenesten.

Ettersom flere mennesker nå er smittet og viruset er registret i flere land, har Helsedirektoratet startet planlegging av hva vi skal gjøre dersom viruset kommer til Norge. Helsedirektoratet vil blant annet kartlegge behandlingskapasitet på sykehusene og lagerbeholdning av legemidler.

Helsedirektoratet samarbeider tett med Folkehelseinstituttet, som overvåker situasjonen. Sammen utarbeider vi nå oppdatert informasjon og råd til helsetjenesten.

Helsedirektoratet informerer og kaller inn medlemmene i beredskapsutvalget mot biologiske hendelser om utbruddet og status i arbeidet.

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold