Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Ofte stilte spørsmål om koronasertifikatet i dag

Koronasertifikat

Koronasertifikat

Først publisert: 09.06.2021 Sist faglig oppdatert: 09.06.2021

Her får du svar på noe av det mange lurer på.

Artikkelen er 104 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Koronasertifikatet ble lagt ut på helsenorge.no i går for å være sikre på at løsningen virker når den verifiserbare versjonen tas i bruk for kontroll på grensen fredag 11. juni. Dette har ført til stor pågang med spørsmål om koronasertifikatet i dag. 

Koronasertifikat er nytt i Norge, og det er fullt forståelig at mange har spørsmål om hvordan det ser ut. Du finner oppdatert informasjon på helsenorge.no/koronasertifikat, og vi oppdaterer disse sidene fortløpende med hva det er mest spørsmål om. Her er noen av temaene vi får mange spørsmål om i dag.

  • Gyldighet: Når du går inn på koronasertifikatet ditt, vil det stå en gyldighet som er om 90 dager på kontrollsiden. Denne datoen er bevegelig, så neste gang du går inn og ser på sertifikatet, vil det være gyldig i nye 90 dager. Det betyr for eksempel ikke at du som fullvaksinert kun er beskyttet i 90 dager. Les mer i nyhetssak fra i går om dette.
  • Navn i kontrollfanen for Norge: I kontrollsiden fremstår bokstavene øverst bare som deler av navnet ditt. Dette er helt riktig, og er gjort for at du ikke skal gi fra deg mer personinformasjon enn du trenger for bruk i Norge.
  • Fødselsdato: Mange rapporterte i går om feil fødselsdato. Det var en feil som ble rettet i går, og skal være i orden igjen nå.
  • Feil i opplysningene i sertifikatet? Sjekk først denne siden om hvorfor sertifikatet blir grønt eller rødt.
  • Ved feil i opplysninger om vaksinasjon eller test, kontakt stedet der du ble vaksinert eller testet. For mange vil det være kommunen du bor i.

Vi ser også at flere tar bilde av koronasertifikatet og legger det ut på sosiale medier. Vær oppmerksom på at koronasertifikatet gir personopplysninger om deg selv og egen vaksinasjons- eller immunitetsstatus hvis du gjør dette.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold