Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Nasjonalt råd for ernæring forlenges ut 2022

Nasjonalt råd for ernæring

Nasjonalt råd for ernæring. Foto: Helsedirektoratet

Først publisert: 03.02.2022 Siste faglige endring: 03.02.2022

Nasjonalt råd for ernæring gir råd til Helsedirektoratet om kosthold, ernæring og helse i befolkningen og i helsetjenesten. Virketiden for det nåværende rådet forlenges ut 2022.

Artikkelen er 2 år gammel, informasjonen kan være utdatert.

-Nasjonalt råd for ernæring gir oss uavhengige, kunnskapsbaserte råd, som gjør Helsedirektoratet bedre i stand til å jobbe for å styrke befolkningens helse og utvikle gode helsetjenester, sier Linda Granlund, direktør for divisjon folkehelse og forebygging i Helsedirektoratet.

Med bakgrunn i at mange er opptatte med å bidra inn i arbeidet med de nordiske ernæringsanbefalingene NNR2022 så ønsket Helsedirektoratet å forlenge gjeldende rådsperiode med ett år. Helsedirektoratet er takknemlig for at mange av rådsmedlemmene ønsker å bidra ut 2022.

Medlemmene

Medlemmene i Nasjonalt råd for ernæring er anerkjente forskere og fagpersoner innen helse og ernæring.

Rådet ledes av Jøran Hjelmesæth. Han er leder for Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst og professor II ved Universitetet i Oslo.

Nestleder er avdelingsdirektør ved Avdeling for fysisk helse og aldring ved Folkehelseinstituttet og professor ved OsloMet, Liv Elin Torheim.

Se oversikt over medlemmene i Nasjonalt råd for ernæring

Uttalelser fra Nasjonalt råd for ernæring

Det nåværende rådet har levert følgende uttalelser:

Åpne møter

Nasjonalt råd for ernæring møtes normalt to til fire ganger i året. Møtene er åpne for offentligheten og annonseres på Helsedirektoratets nettsider. Helsedirektoratet er sekretariat for rådet.

Se temaside for Nasjonalt råd for ernæring

Abonner på nytt eller oppdatert innhold