Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Markering av Verdens overdosedag 31. august

Illustrasjonsbilde. Foto: Moodywalk/Unsplash

Illustrasjonsbilde. Foto: Moodywalk/Unsplash

Først publisert: 15.07.2021 Sist faglig oppdatert: 15.07.2021

Markering av Verdens overdosedag 31. august er for å sette fokus på overdoseutfordringer og vise respekt til dem som har dødd av overdose, samt deres pårørende. Markeringen er også for å formidle kunnskap knyttet til overdoseforebygging og bevisstgjøre alle om denne samfunnsutfordringen. Dagen arrangeres rundt om i verden, også i Norge.

Artikkelen er 15 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Lokalt psykisk helse- og rusarbeid.

Her finner du informasjonsmateriell til bruk for minnemarkeringen.

324 personer døde av overdose i 2020, som dessverre er det høyeste antallet siden 2001. 324 personer er 324 for mange.

Markering av Verdens overdosedag øker den offentlige oppmerksomheten rundt narkotikadødsfallene. Dette høyner bevisstheten rundt overdose og reduserer forhåpentligvis stigma knyttet til narkotikadødsfall.

Hvordan markere? 

Mange kommuner rundt om i landet har god erfaring med å arrangere åpne møter, gudstjenester og fagseminar. Helt enkle markeringer på institusjoner, i gatenære tiltak og i fengsler er måter dagen blir markert på.

Myndighetene fortsetter sitt arbeid for å redusere overdosedødeligheten, og i samarbeid mellom fagmiljøer, kommuner og frivilligheten skal vi fortsatt løfte blikket og jobbe hardt for å få ned antallet.

Skal du ha en markering?

Send oss link til invitasjonen og vi publiserer det her på helsedirektoratet.no. VI trenger følgende info: Dato, sted, evt program eller link til invitasjon. Sendes til: espen.freng@hdir.no

Abonner på nytt eller oppdatert innhold