Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Lanserer Alt om spedbarnsmat på helsenorge.no

Helsedirektoratet og Nasjonal kompetansetjeneste for amming lanserer ny digital løsning for spedbarnsernæring. Foto: Ole Walter Jacobsen - Helsedirektoratet

Først publisert: 23.02.2021 Siste faglige endring: 23.02.2021

Helsedirektoratet og Nasjonal kompetansetjeneste for amming lanserer 23. februar en ny digital løsning for spedbarnsernæring, Alt om spedbarnsmat, på helsenorge.no

Artikkelen er 3 år gammel, informasjonen kan være utdatert.

Alt om spedbarnsmat (helsenorge.no) vil bestå av korte filmer og tekster om ernæring til spedbarn det første leveåret. I første omgang publiseres ca. 40 filmer innenfor fem temaer:

  • Amming
  • Morsmelkerstatning
  • Metoder for å gi morsmelk og morsmelkerstatning
  • Fast føde
  • Vitamintilskudd

Hver film er forbundet med en kort tekst på 100-120 ord. Det ligger også tekst på selve filmen, og den teksten er også innlest som voice over. Alle tekster vil bli oversatt til flere språk i tiden fremover.

En ny kilde til informasjon og hjelp på nett

Det florerer av informasjon om amming, flaskemating og annen spedbarnsmat på nett. Også på helsenorge.no er det mye informasjon allerede, men med «Alt om spedbarnsmat» er ambisjonen stor og langsiktig.

– Målet er at vi på sikt skal gi gode og tilgjengelige svar på det meste foreldre lurer på når det gjelder spedbarnsernæring, derav den ambisiøse tittelen «Alt om spedbarnsmat». Vi erkjenner at siden ikke rommer absolutt alt enda, men mener dette er en god start, sier avdelingsdirektør Ellen Margrethe Carlsen i Helsedirektoratet.

Målet med «Alt om spedbarnsmat» er:

  1. At foreldre skal få god informasjon om spedbarnsernæring fra en trygg og pålitelig kilde.
  2. At helsepersonell får et verktøy som de kan bruke i arbeidet med å veilede foreldre.

Klar plan for videreutvikling

Flere filmer vil bli publisert utover våren, for å gi mer utdypende informasjon om de ulike temaene og for å gi svar på komplekse spørsmål.

– Det vil være flere instruksjonsfilmer, som de vi publiserer nå, og etter hvert også filmer med «ekspertsvar». I filmene med «ekspertsvar» vil fagpersoner svare på spørsmål som det ikke er så lett å gi svare på i instruksjonsfilmene. Eksempler er helsefordeler med morsmelk og hvorfor det kan være nyttig å nattamme, avslutter Carlsen.

Finn råd, tips og filmer på helsenorge.no/spedbarnsmat

Abonner på nytt eller oppdatert innhold