Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Innfører obligatorisk testing på grensen

Foto: Sola kommune

Foto: Sola kommune

Først publisert: 16.01.2021 Sist faglig oppdatert: 16.01.2021

Regjeringen innfører obligatorisk testing på grensen for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt. Dette vil gjelde fra mandag 18. januar kl. 17.00.

Artikkelen er 200 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

-Regjeringen har bestemt at alle som kommer til landet skal testes ved grensepassering. Dette er et viktig tiltak for å begrense import av smitte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Kommuner med grensepassering ved vei, havn eller flyplass har oppgaven med å organisere testingen.

-Dette er en stor oppgave for disse kommunene. De gjør en viktig jobbe for å beskytte oss alle og fortjener stor takk. Takken går også til alle som stiller opp for å gjennomføre testingen, til administrasjonen som legger til rette, til alle fra Sivilforsvaret, Røde Kors og andre frivillige foreninger og til politi- og tolletaten som samarbeider med helsepersonellet, sier Guldvog.

Les pressemelding fra regjeringen (regjeringen.no)

Se oversikt over åpne grenseoverganger med teststasjoner

Testen må fra 18. januar gjennomføres på grenseovergangen

I dag må personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt teste seg for covid-19 så snart som mulig og senest 24 timer etter ankomst til Norge. Nå endres dette til at testen skal gjennomføres ved grenseovergangsstedet i Norge.

Det innebærer at personer ikke lenger kan velge å gå forbi teststasjon på flyplass, havner eller grenseovergangssteder på vei, og heller teste seg i hjemkommunen.

Testen må fra mandag skje ved grensepasseringen. Unntaket er ved Svinesund

Unntak ved Svinesund

Ved Svinesund vil det ta noen flere dager før testkapasiteten er god nok til at alle kan teste ved denne grenseovergangen.

Derfor er det gitt et midlertidig unntak som sier at personer med fast bopel i Norge kan teste seg et annet sted enn på grenseovergangsstedet så snart som mulig og senest innen 24 timer, dersom ventetiden på test ved grenseovergangsstedet er over 1 time. Dette unntaket vil bli opphevet så fort testkapasiteten er god nok på Svinesund.

Les pressemelding fra regjeringen (regjeringen.no)

Abonner på nytt eller oppdatert innhold