Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Feil er rettet i koronasertifikatet

Illustrasjon koronasertifikat.

Illustrasjon koronasertifikat.

Først publisert: 29.09.2021 Sist faglig oppdatert: 29.09.2021

Tirsdag 28. september oppstod en feil i koronasertifikat-løsningen som gjorde at noen personer med gjennomgått sykdom og én vaksinedose fikk feil gyldighetsdato på. Feilen er nå rettet. Personer har papirutskrift av koronasertifikatet fra denne tirsdagen bør sjekke gyldighetsdatoen på sertifikatet.

Artikkelen er 28 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.
Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Feilen er rettet og koronasertifikatet fungerer nå som det skal. Feilen oppstod tirsdag morgen, og ble rettet kl. 21 om kvelden samme dag. 

Vi har ikke fått informasjon om at folk har hatt problemer med inn- og utreise på grunn av feilen, men det kan vi selvfølgelig ikke utelukke.

Papirutskrift av koronasertifikatet

Innbyggere som bestilte koronasertifikat via telefon eller brev i post tirsdag 28. september kan også oppleve at gyldigheten har blitt kortere, men vi vet ikke om det har skjedd, eller hvor mange det gjelder. Det ble sendt ut 538 sertifikater på tirsdag, utsending ble stoppet kl. 14.30.

Vi ber innbyggere som bestilte koronasertifikat via telefon denne dagen, eller som mottar utskrift av koronasertifikat fra denne dagen, kontrollere utløpsdatoen ved mottak. Ta kontakt på nytt med Helfo ved behov for sertifikat med lengre gyldighet.

Oppdatert 30. september kl. 14.40

(Tidligere tekst med mellomtittel "Oppdatert kl. 15.00 er erstattet av denne.)

Onsdag 29. september oppstod en feil i koronasertifikat-løsningen som gjorde at noen personer mottar feil i koronasertifikatet sitt.

Dette gjelder bare for personer som har mottatt en kombinasjon av to ulike vaksiner med kortere intervall enn 21 dager.

Personer som har bestilt koronasertifikat via telefon denne dagen, eller mottar utskrift av koronasertifikat fra denne dagen bes kontrollere om det står på koronasertifikatet at de har mottatt 2 av 2 doser. Hvis dette ikke stemmer, ta kontakt med Helfo for å få tilsendt nytt koronasertifikat.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold