Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

En person har testet positivt på koronavirus

Først publisert: 26.02.2020 Siste faglige endring: 26.02.2020

Folkehelseinstituttet (FHI) har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er frisk.

Artikkelen er 3 år gammel, informasjonen kan være utdatert.

FHI har i dag fått bekreftet at en person har testet positivt på koronavirus. Personen er hjemmehørende i Nord-Norge, er frisk og har ikke symptomer på koronavirussykdom. Etter en individuell vurdering ble det allikevel tatt prøver av denne personen. Personen ble testet etter å ha kommet hjem fra utbruddsområdet i Kina.

- Analyser av prøven utført i dag viser et svakt positivt resultat, mens en tidligere analyse var negativ. Resultatet i prøven viser spor av koronavirus. Analysemetoden er så følsom at den også kan påvise døde virus, sier avdelingsdirektør for smittevern og beredskap på Folkehelseinstituttet, Line Vold.

Liten smitterisiko

- FHI vurderer det som svært lite sannsynlig at personen utgjør en smitterisiko for andre. For å være på den sikre siden er personen i hjemme-karantene og følges opp av lokal helsetjeneste i tråd med råd fra FHI, sier Line Vold.

Ut fra et føre var prinsipp gjennomføres oppsporing av mulige kontakter.

Informerer helsetjenesten

- Helsedirektoratet vil i kveld sende ut informasjon til alle kommuner og sykehus slik at de er forberedt, dersom de blir kontaktet i forbindelse med at det nå er påvist koronasmitte, sier Helsedirektør Bjørn Guldvog.

Gir råd om videre oppfølging

FHI gir råd og bistår kommunen med videre oppfølging.

- Folkehelseinstituttet har forberedt seg for å håndtere norske tilfeller av nytt koronavirus. Vi har robuste systemer for infeksjonskontroll på plass, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Blant tiltakene for å håndtere utbrudd av koronavirusinfeksjon er medisinsk oppfølging av pasienter, isolering av smittede og oppfølging av mennesker de smittede har vært i kontakt med.

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold