Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Korona - Pasienthåndtering ved mistanke eller bekreftet tilfelle i Norge

Først publisert: 31.01.2020 Sist faglig oppdatert: 31.01.2020

For personer som har symptomer forenlig med koronavirus (coronavirus) og nylig har vært i Kina eller har vært i kontakt med personer som er smittet, vil leger i hvert enkelt tilfeller vurdere tiltak. Enkelte kan få beskjed om de utgjør en smitterisiko og bli bedt om å holde seg hjemme i 14 dager.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Flertallet av de som har blitt smittet, har hatt mild sykdom. - I det fleste tilfeller vil det derfor ikke være  behov for innleggelse på sykehus. Disse pasientene må imidlertid være hjemme og begrense kontakt med andre for å unngå å spre smitte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

  • Hjemmeisolasjon er et av de viktigste tiltakene vi kan iverksette for  å hindre smitte. Vi er klar over at dette innebærer et stort inngrep i den enkeltes frihet, og kan få konsekvenser for hele husstanden, men det er svært viktig at dette følges lojalt opp. Personer i isolat hjemme vil naturligvis bli fulgt opp av helsetjenesten ved daglig telefonsamtaler og få helsehjelp dersom nødvendig, sier Guldvog.

Samtidig kan noen bli lagt inn på sykehus. Så langt tyder den informasjonen vi har, på at viruset rammer hardest mennesker som har en alvorlig sykdom fra før av. - Det er derfor viktig at vi beskytter de mest sårbare av oss, sier Guldvog.

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold