Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Beredskapsutvalg diskuterte koronaviruset

Først publisert: 03.02.2020 Sist faglig oppdatert: 03.02.2020

Beredskapsutvalget for biologiske hendelser møttes mandag 3. februar for å diskutere beredskap ved koronasmitte (coronasmitte) i Norge.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

Helsedirektør Bjørn Guldvog leder beredskapsutvalget og hadde kalt inn til møtet.

  • Målet med møtet var at alle sektorer skal være forberedt på å håndtere et eventuelt smitteutbrudd her i landet, sier Guldvog.

Hensikten med møtet var følgende:

  • Sikre at alle sektorer er godt informert og har best mulig oversikt over situasjonen.
  • Vurdere prognoser for hvordan situasjonen kan utvikle seg.
  • Vurdere om ytterligere tiltak er nødvendige for å beskytte liv, helse, viktige samfunnsfunksjoner og samfunnsinteresser.
  • Sikre god kommunikasjon og samordnet informasjon til myndigheter, publikum og medier.

Folkehelseinstituttet orienterte om smittesituasjonen og  mulig utvikling videre. Helsedirektoratet gikk gjennom hvilke tiltak som er gjort for å informere og forberede helsetjenesten på å håndtere en smittesituasjon her i landet.

Beredskapsutvalget for biologiske hendelser ble etablert i 2019 og dette er første gang utvalget er kalt inn for å behandle en reell hendelse.

Utvalget er satt sammen av representanter for Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, CBRNE-senteret, Mattilsynet, Statens legemiddelverk, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Forsvarsstaben, Utenriksdepartementet og Miljødirektoratet.

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold