Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Anbefaler tiltak for å redusere antall reisende i rush-tiden

Først publisert: 10.03.2020 Sist faglig oppdatert: 10.03.2020

Helsedirektoratet kommer nå med flere anbefalinger for å redusere risikoen for smittespredning. Blant anbefalingene er bruk av hjemmekontor og ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

- Koronautbruddet kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. Vår fremste jobb er å ta vare på menneskene. Enten de er koronasyke, har andre sykdommer eller er friske. Derfor er våre viktigste mål å begrense spredningen og bygge kapasitet i helsetjenesten og i samfunnet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Helsedirektoratet ber arbeidsgivere som har mulighet til å innføre hjemmekontor eller økt brukt av fleksibel arbeidstid, om å gjøre dette.

På den måten reduseres antall mennesker som reiser kollektivt samtidig. Det kan bidra til å bremse smittespredning i storbyene.

Helsedirektoratet vil oppfordre kollektivselskaper til å sette i gang ekstra rengjøring av T-banevogner, busser, trikker osv. Helsedirektoratet oppfordrer også til ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

Se spørsmål og svar på Helsenorge

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold