Anbefaler tiltak for å redusere antall reisende i rush-tiden

Helsedirektoratet kommer nå med flere anbefalinger for å redusere risikoen for smittespredning. Blant anbefalingene er bruk av hjemmekontor og ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

- Koronautbruddet kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. Vår fremste jobb er å ta vare på menneskene. Enten de er koronasyke, har andre sykdommer eller er friske. Derfor er våre viktigste mål å begrense spredningen og bygge kapasitet i helsetjenesten og i samfunnet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Helsedirektoratet ber arbeidsgivere som har mulighet til å innføre hjemmekontor eller økt brukt av fleksibel arbeidstid, om å gjøre dette.

På den måten reduseres antall mennesker som reiser kollektivt samtidig. Det kan bidra til å bremse smittespredning i storbyene.

Helsedirektoratet vil oppfordre kollektivselskaper til å sette i gang ekstra rengjøring av T-banevogner, busser, trikker osv. Helsedirektoratet oppfordrer også til ekstra rengjøring på områder med stor publikumstrafikk.

Se spørsmål og svar på Helsenorge

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Først publisert: 10.03.2020 Sist faglig oppdatert: 10.03.2020