Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Anbefaler å avlyse arrangementer med mer enn 500 deltagere

Først publisert: 10.03.2020 Sist faglig oppdatert: 10.03.2020

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler å avlyse eller utsette arrangementer med mer enn 500 deltagere. Anbefalingen gjelder fra 11. mars, og foreløpig ut måneden.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.


Gå til temaside Covid-19 (koronavirus).

- Koronautbruddet kan få alvorlige helsekonsekvenser for mange mennesker. Vår fremste jobb er å ta vare på menneskene. Enten de er koronasyke, har andre sykdommer eller er friske. Derfor er våre viktigste mål å begrense spredningen og bygge kapasitet i helsetjenesten og i samfunnet, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Anbefalingen gjelder også for eksempel kantiner eller forsamlingslokaler som tar flere enn 500 personer på en gang i skoler, universiteter og arbeidsplasser. Anbefalingen gjelder ikke undervisning i skoler eller universiteter eller for eksempel arbeid i store haller. 

Se spørsmål og svar på helsenorge.no

Det vil bli sendt ut brev kommunene via fylkesmennene.

Risikovurdering av arrangementer med mer enn 100 deltagere

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet anbefaler at landets kommuner gjør en risikovurdering av alle arrangementer med mer enn 100 deltagere.

I utgangspunktet har arrangørene et selvstendig ansvar for å vurdere forsvarligheten.

Landets kommuner har en selvstendig plikt til å gjøre risikovurderinger hvorvidt slike arrangementer kan medføre en betydelig smittefare for covid-19.

Se råd fra Folkehelseinstituttet om hvordan gjennomføre risikovurderinger

------------------

NB! Status for lovverk og anbefalinger om covid-19 kan endre seg raskt. Eldre nyhetssaker bør derfor ikke brukes som kilde til lovverk eller helsefaglige anbefalinger.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold