Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

ADHD Norge og Helsedirektoratet sammen i ny film

Jente som ser ut i luften

Jente som ser ut i luften

Først publisert: 23.03.2022 Siste faglige endring: 23.03.2022

Nevroutviklingsforstyrrelser rammer rundt en av ti barn og unge. ADHD er den vanligste. I mars trådte nytt kapittel om utredning av ADHD og andre nevroutviklingsforstyrrelser i kraft. Det markeres sammen med ADHD Norge.

Artikkelen er over ett år gammel, informasjonen kan være utdatert.

Mistanke om ADHD er den vanligste årsaken til at barn og unge henvises til psykisk helsevern. Samtidig er det store forskjeller i utredningspraksis mellom ulike regioner i Norge.

Målet med det nye kapittelet om utredning av ADHD og andre nevroutviklingsforstyrrelser og revidert nasjonal retningslinje for ADHD er blant annet å utjevne disse forskjellene ved å beskrive felles grunnprinsipper for utredning.

Helhetlig vurdering

– Forskning på feltet viser at ADHD i de fleste tilfeller opptrer sammen med andre tilstander, som andre nevroutviklingsforstyrrelser, lærevansker og ulike psykiske og somatiske lidelser. En helhetlig og god utredning er et viktig bidrag for tidlig oppdagelse, riktig oppfølging og bedre livskvalitet, sier Torunn Janbu, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

To nye filmer

Vil du vite mer om hva det nye kapittelet og den reviderte retningslinjen har å si for brukere og pårørende? Thomas Idem, nestleder i ADHD Norge, og Helene Barone, leder for arbeidsgruppen for det nye kapittelet og retningslinjen, forklarer og forteller mer i filmen under.

Vil du vite mer om hvordan du bruker det nye kapittelet og den reviderte retningslinjen? Helene Barone gir en innføring i filmen under.

Abonner på nytt eller oppdatert innhold