Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Status- og dialogmøte om prosess for nordiske ernæringsanbefalinger

Det er stor interesse for arbeidet med nye nordiske ernæringsanbefalinger (NNR). Helsedirektoratet har mottatt flere forespørsler om dialogmøter vedrørende NNR og inviterer interessenter til et status- og dialogmøte om arbeidet.

  • 12. januar 2023
  • 08:30–10:30
  • Helsedirektoratet, Vitaminveien 4, Storo, Oslo

Bakgrunn

Arbeidet med å oppdatere felles nordiske ernæringsanbefalinger (NNR) for de nordiske og baltiske landene pågår for fullt og vil bli publisert i juni. Nordisk Ministerråd er oppdragsgiver for prosjektet. NNR utgjør det vitenskapelige grunnlaget for nasjonale kostråd i de nordiske og baltiske landene. 

I Norge er det stor interesse og debatt rundt arbeidet med NNR og mange spørsmål om hvordan NNR vil bli benyttet i revidering av de norske kostrådene. Helsedirektoratet opplever at det er en del misforståelser rundt disse prosessene blant aktører og interessenter. Helsedirektoratet har derfor invitert prosjektleder i NNR for å informere om arbeidet. I tillegg vil divisjonsdirektør Linda Granlund si noe om sammenhengen mellom NNR og det videre arbeidet med de nasjonale kostrådene.

Det åpnes for at interessenter som ønsker å redegjøre for sine synspunkter kan gjøre dette etter innledningen fra Helsedirektoratet og NNR. Det settes av inntil tre minutt til hver aktør. Deltakere som ønsker å forberede korte innlegg bes melde fra om dette på forhånd. Det blir mulighet til å komme med spørsmål og kommentarer etter innleggene. 

Om seminaret

Sted: Helsedirektoratet, Vitaminveien 4, Storo, Oslo. Det er også mulighet å delta digitalt.

Dato: 12. januar 2023.

Tid: kl. 08:30-10:30.

Program

08:30 – 08:45 Velkommen og introduksjon v/divisjonsdirektør Linda Granlund

08:45 – 09:30 Prosess for nye nordiske ernæringsanbefalinger v/prosjektleder Rune Blomhoff

09:30 - 09:40 Oppsummering og introduksjon til dialog v/Linda Granlund

09:40 – 10:30 Forberedte innlegg, dialog og spørsmål/kommentarer fra deltakerne

Vel møtt!

Kontakt

Ved spørsmål, ta kontakt med Ole.Berg@helsedir.no

Først publisert: 03.01.2023 Sist faglig oppdatert: 13.01.2023 Se tidligere versjoner