Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Kurs for skadedyrbekjempere vår 2024

For å drive ervervsmessig skadedyrbekjempelse kreves det godkjennelse i Norge. For å bli godkjent skadedyrbekjemper må man bl.a. delta på kurs. Vårens kurs holdes i uke 15 (8.–12. april) og uke 16 (15.–19. april).

  • 8.–19. april 2024
  • Thon Hotel Ski
  • Gjennomført
Kurs

Om kurset

Kurset arrangeres av Helsedirektoratet og består av to deler:

  • På del 1 (mandag–torsdag første kursuke) blir det bl.a. gitt undervisning i lover og regler for skadedyrbekjempelse og ulike prinsipper for skadedyrbekjempelse.
  • På del 2 (torsdag–fredag første kursuke og mandag–torsdag andre kursuke) vil deltagerne lære å kjenne igjen ulike skadedyr og lære om dyrenes levevis og hvordan de bør kontrolleres.

Folkehelseinstituttet er hovedbidragsyter i undervisningen. Helse- og omsorgsdepartementet, Miljødirektoratet, Mattilsynet, Arbeidstilsynet, Oslo kommune, SINTEF Community og Helsedirektoratet bidrar også i undervisningen.

Målgruppe og krav til godkjenning

For å drive ervervsmessig skadedyrbekjempelse kreves det godkjennelse i Norge. Enkeltpersoner kan bli godkjente skadedyrbekjempere ved å delta på kurs for skadedyrbekjempere, bestå eksamen på kursets to deler samt å ha gjennomført praksis som skadedyrbekjemper. Personer som planlegger å bli godkjente skadedyrbekjempere er selv ansvarlige for å skaffe seg nødvendig praksis.

Godkjenningen gir ikke rett til å bruke gassingsprodukter klassifisert i farekategoriene: Acute Tox. 1, Acute Tox. 2, Acute Tox. 3, og merket med faresetningene «Dødelig ved innånding» eller «Giftig ved innånding».

Program

Kurset holdes i uke 15 (8.–12. april) og uke 16 (15.–19. april).

Pensum

Pensum består av to kursbøker samt en arbeidsbok som vil bli delt ut på kurset. Pensumet er omfattende, og for kursdeltagere vil det være en god forberedelse å ha lest en del før kursstart. Bøkene kan lastes ned hos Folkehelseinstituttet:

Påmelding og kursavgift

Kursavgiften er kr. 21 500 for begge kursukene. Kursavgiften dekker:

  • Kurssal og lån av lupe
  • Kursmateriell (kursbøker, felthåndbok, diverse utdelt materiale)
  • Lunsj alle dager
  • Kaffe og snacks i pausene

Kursavgiften dekker ikke reise og opphold.

Overnatting

Deltagere må selv bestille overnatting dersom de ønsker dette. Overnatting kan bestilles ved å sende e-post til ski@olavthon.no og oppgi følgende bookingkoder:

Bookingkode for uke 15: 080424FOLK
Bookingkode for uke 16: 150424FOLK

Avtalt pris for rom og frokost er kr. 1395,- (enkeltrom) / 1595,- (dobbeltrom). Rom kan bookes til avtalt pris så lenge hotellet har ledige rom. Det er derfor ingen frist for å booke.

Kontakt

E-post: skadedyr@helsedir.no

Se også temasiden om skadedyrbekjempelse.

Først publisert: 24.01.2024 Siste faglige endring: 24.01.2024 Se tidligere versjoner