Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Ny digital kalkulator for å beregne bemanningsbehov i skolehelsetjenesten på ungdomsskolen  

ungdomsskoleelev får vaksine

Foto: Jojostudio.no

Bli kjent med ny digital kalkulator for å beregne bemanning i skolehelsetjenesten på ungdomskolen i et 30 minutters webinar. Kalkulatoren er et pedagogisk hjelpemiddel som kommuner kan bruke i planleggingsarbeid.

  • 17. juni 2024
  • 14:00–14:30
  • Digitalt
  • Gjennomført, se videostream
Webinar

Se videostream

Om arrangementet

Helsedirektoratet lanserer en helt ny digital løsning i form av en kalkulator som skal gjøre det lettere for kommuner å beregne bemanningsbehovet for helsesykepleier- , fysioterapeut, lege og kontorfaglig personell i skolehelsetjenesten på  ungdomskole.. 

Kalkulatoren er valgfri å bruke, og den tidsberegner oppgaver som er anbefalt i Nasjonal faglig retningslinje for helsestasjon, skolehelsetjenesten og helsestasjon for ungdom. 

Tidligere har Helsedirektoratet lansert verktøy for beregning av ressursbehov i helsestasjon 0-5 år og for svangerskaps- og barselsomsorgen. Dette har vært løsninger i Excel. Målet er at den digitale kalkulatoren skal være enklere og smidigere å bruke. På webinaret gir vi en innføring i hvordan den kan brukes.

Målgruppe

Webinaret er særlig for ledere og ansatte i helsestasjon- og skolehelsetjenesten. Det kan også være av relevans for andre ledere og interesserte. 

Program

Med forbehold om endringer. 

14.00–14.03

Velkommen og kort introduksjon til dagens tema, ved avdelingsdirektør Ellen Margrethe Carlsen, avdeling barne- og ungdomshelse  

14.03–14.05

Film av kalkulatoren  

14.05–14.20

Gjennomgang og forklaring av kalkulatorens tidsberegninger, ved seniorrådgiverne Kristine Hartvedt og Edle Fuglset Buer, avd barne- og ungdomshelse  

14.20–14.27

Innspill på deltakelse i prosess og kalkulatorens betydning fra kommunalt perspektiv ved Miriam Krogh-Ervik, fagutvikler og helsesykepleier ved ungdomskoler i Trondheim kommune, avd. barne- familietjenesten Heimdal

14.27–14.30

Avslutning, ved seniorrådgiverne Kristine Hartvedt og Edle Fuglset Buer, avd. barne- og ungdomshelse  

 

Kontakt

Først publisert: 31.05.2024 Siste faglige endring: 31.05.2024 Se tidligere versjoner