Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Lansering av ekspertuttalelse om vegetar- og vegankost fra Nasjonalt råd for ernæring (webinar)

  • Ingen påmelding
Bilde av retter med grønnsaker.
Illustrasjon (Foto: Victoria Shes / Unsplash)

Bakgrunn

Nasjonalt råd for ernæring har på oppdrag fra Helsedirektoratet utarbeidet en ekspertuttalelse om vegetar- og vegankost som baserer seg på innsendte spørsmål fra både befolkningen og fagmiljøene. Uttalelsen gir svar på de ti mest stilte spørsmålene om vegetar- og vegankost.

Spørsmålene som blir besvart i uttalelsen er:

  1. Hva er vegetar- og vegankost?
  2. Hva slags kosttilskudd bør voksne med et vegetarisk eller vegansk kosthold ta?
  3. Hva slags kosttilskudd bør gis til spedbarn og barn som har et vegetarisk eller vegansk kosthold?
  4. Kan tang og tare brukes som kilde til jod i kosten?
  5. Trenger personer med et vegetarisk eller vegansk kosthold tilskudd av omega-3-fettsyrer?
  6. Hvordan sette sammen et næringsrikt vegetarisk eller vegansk kosthold?
  7. Er det nødvendig å kombinere ulike matvaregrupper for å dekke proteinbehovet ved et vegansk kosthold?
  8. Hva er helseeffekten av vegetarisk eller vegansk kosthold?
  9. Er plantebaserte burgere og pølser sunnere enn burgere og pølser av kjøtt?
  10. Hvilke plantedrikker bør du velge?

Om webinaret

Dato: 27. september 2021.

Tidsramme: kl. 13:00 – 14:00.

Se opptak av webinaret  (brightcove.net)

Vegetar- og vegankost - ekspertuttalelse fra Nasjonalt råd for ernæring - Helsedirektoratet

Rapporten blir publisert på nettsidene til Nasjonalt råd for ernæring.

Program

13:00 – 13:05 Velkommen, v/rådsleder Jøran Hjelmesæth og Helsedirektoratet

13:05 – 13:45 Presentasjon og overlevering av ekspertuttalelse om vegetar- og vegankost, v/Lars T. Fadnes, leder av arbeidsgruppen

13:45 – 13:55 Spørsmål/kommentarer fra publikum

13:55 – 14:00 Oppsummering, v/Helsedirektoratet

Vel møtt!

Kontakt

Ved spørsmål, ta kontakt med Ole.Berg@helsedir.no

Først publisert: 04.08.2021 Siste faglige endring: 16.09.2021 Se tidligere versjoner